blog-logo

Săceleanca Daniela Haralambie, prima româncă la Cupa Mondială la sărituri cu schiurile

Săceleanca Daniela Haralambie, prima româncă la Cupa Mondială la sărituri cu schiurile

În premieră în istoria săriturilor cu schiurile din România, o sportivă din lotul național va concura în Cupa Mondială feminină la sărituri cu schiurile.

Daniela Haralambie, în vârstă de 15 ani, va reprezenta România la competiția care va avea loc sâmbătă, 24 noiembrie, la Lillehammer, în Norvegia, în cadrul primei etape a sezonului competițional 2012-2013. Echipa națională de sărituri cu schiurile a României este parte a programului „OMV Move & Jump”, derulat de OMV din anul 2007.

Daniela Haralambie, de la Clubul Sportiv Săcele, s-a remarcat în ultimii ani prin rezultatele foarte bune obținute în întreceri naționale și internaționale, printre care: locul 1 la Campionatul Național de Sărituri cu Schiurile (2011, 2012), câștigătoare a celei de-a doua etape a Turneului celor Patru Trambuline pentru Copii (2008), clasarea în primii 20 la Cupa FIS din Pohla, Germania (2011) și la Cupa Continentală de la Zakopane, Polonia (2012).

Daniela Haralambie: „Participarea pentru prima dată la Cupa Mondială reprezintă cu siguranță un vis împlinit. Faptul că am posibilitatea de a concura alături de sportive pe care le admir mă onorează, mai ales că sunt una dintre cele mai tinere participante. Chiar dacă prezența aici este o performanță în sine, îmi doresc să închei competiția cu un rezultat bun.”

Alte articole:   Râurile mici din judeţele Harghita, Covasna şi Braşov, sub avertizare de inundaţii până luni la amiază

Participarea în premieră pentru România a unei sportive din lotul național la o etapă de Cupă Mondială reprezintă o reușită a programului „OMV Move & Jump”, lansat în cadrul parteneriatului dintre OMV și Federația Română de Schi Biatlon. Programul vizează dezvoltarea săriturilor cu schiurile în România și clasarea săritorilor români între primii zece din lume în următorii ani.

Florin Spulber, antrenorul coordonator al echipei de sărituri cu schiurile a României: „Suntem încrezători în potențialul Danei, care ne-a demonstrat în ultimii ani, prin rezultatele înregistrate, că are toate atributele necesare unei sportive de talie internațională. Deși are o vârstă fragedă, avem încrederea că forma ei fizică și tehnică bună îi vor permite obținerea unei poziții cât mai bune în clasamentul final. Participarea pentru prima dată a unei săritoare din România în Cupa Mondială ne bucură și ne dă încrederea că și alte sportive talentate din lotul național vor concura, în anii care vor urma, în competiții de o asemenea amploare.”

Alte articole:   Tichete sociale de 500 de lei pentru elevi. Cererile se depun în prima zi de şcoală

Cupa Mondială de la Lillehammer va cuprinde două manșe și se va desfășura pe o trambulină cu dimensiunea de 100 de metri. 58 de sportive din 16 țări sunt înscrise în prima manșă, iar 30 dintre acestea vor avea acces în manșa secundă, calificarea făcându-se în ordinea descrescătoare a punctajului acumulat în prima rundă. În calitate de sponsor al Cupei Mondiale feminine la sărituri cu schiurile, OMV susține dezvoltarea acestui sport, pentru ca sportivele să poată concura, la fel ca bărbații, în cadrul unor competiții internaționale.

Distribuie dacă îți place!
  1. […] Daniela Haralambie s-a remarcat în ultimii ani prin rezultatele foarte bune obținute în întreceri naționale și internaționale, printre care: locul 1 la Campionatul Național de Sărituri cu Schiurile (2011, 2012), câștigătoare a celei de-a doua etape a Turneului celor Patru Trambuline pentru Copii (2008), clasarea în primii 20 la Cupa FIS din Pohla, Germania (2011) și la Cupa Continentală de la Zakopane, Polonia (2012), scrie newsbv.ro […]

    Reply
  2. […] Daniela Haralambie s-a remarcat în ultimii ani prin rezultatele foarte bune obținute în întreceri naționale și internaționale, printre care: locul 1 la Campionatul Național de Sărituri cu Schiurile (2011, 2012), câștigătoare a celei de-a doua etape a Turneului celor Patru Trambuline pentru Copii (2008), clasarea în primii 20 la Cupa FIS din Pohla, Germania (2011) și la Cupa Continentală de la Zakopane, Polonia (2012), scrie newsbv.ro […]

    Reply
  3. 2013 este anul in care Fondurile NERAMBURSABILE Europene se acorda si la noi la fel de usor ca in statele membre ale Uniunii Europene! Detalii pe site-ul:wwwfondurieuropenenerambursabile.ro.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.