blog-logo

ÎCCJ reia joi dezbaterile în procesul avocatului braşovean care a comandat asasinarea soţiei sale

ÎCCJ reia joi dezbaterile în procesul avocatului braşovean care a comandat asasinarea soţiei sale
Victor Teodorescu

Avocatul Victor Teodorescu. Foto: Arhivă

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) reia, joi, dezbaterile în procesul avocatului braşovean Victor Teodorescu, care a comandat uciderea soţiei sale, agresorul lovind femeia de 25 de ori cu un cuţit şi un levier, potrivit Mediafax.

În 21 septembrie 2011, Erwin Preşmereanu – cel care a ucis-o pe soţia avocatului braşovean Victor Teodorescu la comanda acestuia – a fost condamnat, de către Curtea de Apel Braşov, la 16 ani şi opt luni de închisoare pentru omor calificat, la care s-a adăugat un rest de pedeapsă anteriorară de doi ani de închisoare pentru alte infracţiuni.

Decizia Curţii de Apel Braşov a fost atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie de Justiţie, care a menţinut sentinţa de condamnare, hotărârea instanţei supreme rămânând definitivă în 14 martie 2012.

Alte articole:   Primarul Coliban s-a răzgândit: nu i-a mai cerut, astăzi, demisia șefului Poliției Locale!

Potrivit rechizitoriului, Victor Teodorescu este acuzat de instigare la omor calificat, constând în aceea că, la sfârşitul lunii martie 2011, cu premeditare şi din interes material, l-a determinat pe Erwin Victor Preşmereanu să o ucidă pe soţia sa. Scopul crimei a fost acela de a încasa prima de asigurare a femeii în valoare de 150.000 de euro.

Preşmereanu este acuzat de omor calificat, după ce, fiind instigat de Teodorescu, în 29 martie 2011, a mers la locuinţa soţiei avocatului, căreia i-a aplicat 25 de lovituri cu un cuţit şi un levier, cauzându-i leziuni care i-au provocat decesul.

Preşmereanu a fost prins în 2 aprilie 2011 şi arestat.

Alte articole:   Taximetriștii se plâng că sunt scoși de pe piață de transportul alternativ

Dosarul crimei a ajuns de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la solicitarea expresă a procurorilor braşoveni. Considerentele care au stat la baza acestei propuneri au vizat atât complexitatea cauzei, cât şi suspiciunile lansate în spaţiul public cu privire la o eventuală părtinire în modul de soluţionare a cauzei.

Apoi, la mai bine de două luni de la crimă, procurorii au strâns suficiente probe pentru a-l incrimina şi pe avocatul Victor Teodorescu, bănuit că l-ar fi instigat la crimă pe Preşmereanu. În 14 iunie 2011 s-a început urmărirea penală împotriva lui, pentru instigare la omor calificat, iar pe 16 iunie a fost şi el arestat preventiv.

Alte articole:   Cauți medic bun de stomatologie copii în Brașov?

Avocatul Victor Teodorescu a fost condamnat, în 27 februarie 2012, de către Curtea de Apel Braşov, la 25 de ani de închisoare. El a făcut recurs la instanţa supremă.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate