blog-logo

Pârloagele din centrul Brașovului

Pârloagele din centrul Brașovului

Grupul austriac Immofinanz a anunțat că are 17 proiecte în plan pentru România, dar că le va începe „când piaţa va oferi cele mai bune condiţii“, iar unele ar putea aştepta zeci de ani. Compania a cumpărat mai multe terenuri în Braşov, cel mai valoros dintre acestea fiind terenul fostei fabrici de scule IUS SA.
Anul trecut, austriecii spuneau că vor relua investiţiile din Braşov, în atenţia lor fiind proiectul de la fosta societate IUS SA, unde au cumpărat terenul în 2007. Aici ar trebui să se construiască un mall, un hotel, un centru de afaceri şi locuinţe, în urma unei investiţii de 240 de milioane de euro. Mai multe despre această investiție citiți pe bizbrasov.ro.

Alte articole:   Pamela Diaconu: Care sunt urgențele și cine blochează proiectele Brașovului?

Un peisaj de apocalipsă este și pe terenul unde a funcționat societatea Lubrifin, care a fost preluată de francezii de la Total în 2005, iar în 2007, grupul Ţiriac Holding şi compania spaniolă Riofisa anunţau că vor demara construcţia unui proiect imobiliar la Braşov, pe suprafaţa de teren a fabricii Lemexim, un proiect asemănător ca al austricelor pentru zona IUS.

Compania Masterange Imobiliare, care face parte din holdingul afaceristul Ion Ţiriac, a anunţat că intenţionează să construiască pe terenul fostei companii Lemexim un mall şi o serie de blocuri de locuit. Dar pentru că şi austriecii au anunţat în 2009 că vor să construiască un proiect imobiliar de peste 150.000 de metri pătraţi, estimat la 240 de milioane de euro, similar cu cel al lui Ţiriac, cei de la Immoeast s-au arătat interesaţi ce această suprafaţă, plus cea a fostei rafinării.

Alte articole:   Explozia preţurilor la RCA. Cum poţi afla dacă eşti considerat asigurat cu risc ridicat?

De asemenea, interesul companiei Pegasus Imobiliare SRL, care deţine terenul pe care s-a aflat Lubrifin este să vândă acel teren, după ce a investit aproape 600.000 de euro în ecologizarea sa.

Un alt teren rămas pârloagă este cel din Centrul Civic. Investitorii care vor ridica complexul Cora spun că se vor apuca de treabă anul viitor, anul acesta ocupându-se de demolarea clădirilor care au aparținut fostei întreprinderi Hidromecanica și de construirea giratoriului de deasupra pasajului subteran Electroprecizia.Vizavi de vitorul Cora, lucrurile au rămas „înțepenite“ în birourile Primăriei, aici existând propuneri să se cosntruiască o catedrală ortodoxă, un Palat al Culturii și unul administrativ, chestiune despre care am mai scris aici.

Alte articole:   Primăria Făgăraș vrea să dezvolte propriul serviciu de transport metropolitan!

Și polonezii de la Echo Investment au anunţat că vor finaliza construcţia primei etape a mall-ului Korona, cel de la Fartec, vara viitoare. Bine, ei au mai anunţat că îl termină prin 2010, după care au dat din umeri că nu aveau bani. Poate de data aceasta e cu noroc.

 

Distribuie dacă îți place!
  1. Oare stie cineva de „serparia” din zona fostei gari vechi a Brasovului (in perimetrul cuprins intre: Scoala 19, spatele blocurilor din str. Harmanului, Victoriei, Garii, Mironescu?). Perimetrele amintite in articol au fost ecologizate, dar daca riscati sa mergeti in zona fostei gari va asumati un risc de moarte…Pana si cainii si aurolacii se tem sa intre in zona. Se incumeta cineva??
    Domnule primar, se aude????

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.