blog-logo

Am primit la redacție: Postolachi târăște Asociația 15 Noiembrie prin noroiul politic

Am primit la redacție: Postolachi târăște Asociația 15 Noiembrie prin noroiul politic

 Am primit la redacție comunicatul de presă de mai jos. Încă un motiv pentru care Postolachi trebuie să-și dea demisia!

Cu ocazia impliniri a 25 de ani de la revolta din 15 noiembrie 1987 de la Brasov, Agentia Metropolitana Brasov – director general Dragos David si Primaria Brasov – Primar George Scripcaru – presedinte PDL Filiala Brasov si vicepresedinte a PDL – Romania au avut initiativa sa fie confectionate la Regia Autonoma Monetaria Statului din Bucuresti  un numar de medalii aniversare.

In ziua de joi 15 noiembrie 2012 la ora 12.30 in prezenta a sute de elevi si studenti, invitati de onoare din tara si de peste hotare, oficialitati, media etc a avut loc la Aula Magna a Universităţii „Tran­sil­vania” din Brasov, intr-un cadru festiv, ceremonia de decernare a medaliilor aniversare cu prilejul implinirii a 25 de ani de la <<Revolta brasovenilor impotriva comunismului din 15 Noiembrie 1987>>

In deschidere a rulat timp de 30 de minute un film documentar despre revolta din ’87, dupa care a urmat prezentarea invitatilor si a cuvantul de salut , care a durat inca o ora. <<Vă mulţumim şi suntem mândri că suntem con­tem­poranii voştri. Voi aţi scris istoria adevărată, curajul vostru ne-a redat dem­nitatea, speranţa şi ne-a făcut să fim din nou mândri că suntem ro­mâni!>>

Normal ar fi fost ca aceia care au participat la revolta din ’87, pentru care au fost arestati, anchetati, condamnati si deportati –  sarbatoritii –  sa intre in posesia medaliilor aniversare in aplauzele  tinerilor si al invitatilor prezenti la festivitate , mas-media etc. Aceasta era recunostinta pentru ca in urma cu 25 de ani, si-au riscat viata si si-au sacrificat familiile in lupta cu Regimul Ilegitim si Criminal.

Alte articole:   A fost promulgată Legea cumpărării vechimii în muncă

Dupa care pentru a alina suferintele vaduvelor si a copiilor orfani de tata ar fi trebuit medaliatii Post-Morten si cei care nu mai sunt printre noi: Vasile Vieru (†1988), Cornel Vulpe , Ion Nastase , Dumitru Broasca , Nicolae Bordei , Petrica Dascalu , Dumitru Robota , Ludovic Vitos , Gheorghe Duduc , Voinea Stan , Gavrila Maniu ,Costica Sbârn, Petru Creanga , Constantin Cocan ,Viorel Dumitru si C-tin Bradu (†2012)

Deputatul PDL Florin Postolachi si vicepresedintele Asociatiei „15 Noiembrie 1987” Danut Iacob  au coordonat actiunea de la Aula de la inceput pana la sfarsit. Bataia de joc la adresa celor care au avut de suferit dupa’87, a fost pusa la cale de catre cei doi, care au inversat ordinea fireasca a decernarii medaliilor.

Inainte de incheierea actiunii, in jurul orei 19.00 , dupa ce toata lumea a plecat de la Aula “sarbatoritii” au fost strigati dupa un tabel de catre Danut Iacob, (nu dupa listele de la CNSAS)  iar deputatul PDL Florin Postolachi le-a inmanat medalia aniversara. Ne-am simtit la fel de singuri ca in ’87, cand “Am plecat muteste!” din IAB cum afirma Aurel Huian in’90.

Alte articole:   Mai puțini șomeri în luna aprilie, în Brașov. Rata șomajului la femei este mai mare decât la bărbați

Astfel scapati de martorii incomozi din media, a fost posibil ca persoane care NU au fost arestate o ora dupa revolta din ’87, sa fie medaliate  iar persoane care au fost deportate impreuna cu familiile dupa ’87 , la fel ca si sotiile si copiii celor decedatii sa fie ignorate in frunte cu decanul de varsta al “novembristilor” Werner Someraurer, Ilie Ionel , Florin Tulai, Ion Gradinaru, Mircea Sevaciuc, Ioan Bruma, Gheorghe Haldan, Florin Mutihac etc din grupul celor “61”. Din tabelul cu cele 183 de persoane arestate: Maria Gorovei , Petre Enache, Laurentiu Paveliuc, Mihai Paunas, Ion Petre, Vasile Jarca, Ion Cartan, Radu Patrauceanu, Florin Barna si alti cativa zeci  de arestati.

Cum a fost posibil?  Este vorba despre falsificare unui eveniment istoric fara egal in Europa de Est dupa ani ’80. Istoricii si expertii de la CNSAS, dupa ce ne-au povestit despre ce am facut noi in ’87, si-au vazut de drum.“Dar nu va este rusine asa putin…domnilor Postolachi si Iacob! Ati ales sa “ traficatii” medaliile “novembristilor” chiar in ziua cand implineam 25 de ani, batandu-va joc de Cetatenii de Onoare ai Brasovului si Eroii Romaniei!

Dosarele de “invinuire” au fost facute acum 25 de ani si veneti voi in 2012 , si spuneti ca multi dintre deportatii nu sunt membrii Asociatiei “15 Noiembrie 1987” !? Domnule deputat PDL Postolachi – Secretar a Comisiei Drepturilor Omului din Camera Deputatilor, ati citit vreodata Carta: D.U.D.O. 10.12.1948 Art. 20 (2) “Nimeni nu poate fi silit sa faca parte dintr-o asociatie.”

Alte articole:   FOTO Trotuar surpat din cauza unui dezvoltator imobiliar, în Avangarden

Domnilor David si Scripcaru, daca tot v-ati ocupat de batut medalii, de ce nu v-ati facut treaba pana la capat sau macar sa stabiliti criteriul carect.  De ce l-ati lasat pe Postolachi sa intineze <<Simbolul 15 Noiembrie>> si sa murdareasca  aniversare a 25 de ani. Chiar nu ati sesizat timp de patru ani ca acest individ este un derbedeu.

Intrucat directorul Paunescu de la Monetaria Statului a refuzat sa precizeze numarul de medalii care au fost batute, Grupul ’87 astepta publicarea informatiei in media. De asemenea, asteptam  sa aflam cum au fost cheltuiti banii publici cu ocazia acestei aniversari, pentru prima data in 13 ani.

Conform M.Exp. din 16 oct.2012 ar fi vorba de 36.000 lei din partea Primariei Brasov si, alte sume:  “Membrii asociaţiei spun că întregul calendar al evenimentelor ar fi estimat la aproximativ 273.632 de lei, însă restul sumei va fi acoperit din surse proprii şi din alte resurse obţinute de la autorităţi publice şi sponsori.”

O vorbă deşteaptă spune că poţi să prosteşti puţină lume mult timp sau multă lume puţin timp, dar că nu poţi să prosteşti pe toată lumea la nesfârşit!

Brasov 20.11.2012.                          Grupul’87 Adevar Dreptate si Demnitate

Distribuie dacă îți place!
  1. B I-ul meu a fost retinut la Politia Tg. Ocna,din nov.1985 pina-n iun.1986 si nu s-a gasit nimeni sa-mi spuna ce trebuie sa fac ! {sint telepatic } Va rog sa-l intrebati pe dl. Gen. Dan Voinea,ce i-a spus Olteanu Danut din Comanesti Bc. Am fost electrician la IABv. S 585,marca 38998.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate