blog-logo

Adrian Gabor vrea ordine în contorizarea utilităților cetățenilor

Adrian Gabor vrea ordine în contorizarea utilităților cetățenilor

Fostul viceprimar al Brașovului, Adrian Gabor, care candidează pentru un post de deputat în zona Valea Cetății, Noua-Dârste, Florilor, Craiter, vine cu un proiect legislativ care va rezolva disputele din rândul asociațiilor de proprietari nu doar la nivelul Brașovului, ci al întregii țări, ca urmare a experienței pe care o are  în administrația locală.

„Unul din proiectele mele pentru mandatul de parlamentar 2012-2016 este «Contorizarea individuală a distribuţiei de apă pe raza municipiului Braşov şi contorizarea inteligentă a consumului tuturor utilităţilor», care să fie un proiect-pilot care, ulterior, să fie aplicat la nivel extins“, spune Adrian Gabor, candidat ARD (PDL).

Gabor spune că pentru realizarea acestui obiectiv trebuie creat cadrul juridic aplicabil utilizării tehnologiilor de contorizare inteligente în sectorul energetic. Contoarele inteligente oferă noi funcționalități, precum şi furnizarea de informații detaliate privind consumul de energie, citirea contoarelor la distanță, dezvoltarea de noi tarife și servicii bazate pe profiluri energetice și capacitatea de a dezactiva de la distanță aprovizionarea.

Recomandarea Comisiei Europene din martie 2012  este ca toate statele membre să ia măsurile necesare privind pregătirile pentru introducerea sistemelor de contorizare inteligentă.

Alte articole:   Prefectul Brașovului, eliberat din funcție

Unele din beneficiile generale ale acestei contorizări inteligente sunt:

  • * Reducerea costurilor de citire a contoarelor și de operare
  • * Reducerea costurilor de operare și de întreținere
  •  * Reducerea pierderilor tehnice de energie electrică
  •  * Economii în ceea ce privește costurile cu energia electrică
  •  * Reducerea timpilor de pană (datorită monitorizării avansate și a informațiilor în timp real transmise din rețea)
  •  * Reducerea emisiilor de dioxid de carbon    ( CO 2)
  •  * Reducerea poluării aerului   (pulberi, NOx, SO 2 )

În ceea ce priveşte contorizarea individuală a apei, Gabor spune că  asociaţiile de proprietari i-au semnalat frecvent necesitatea realizării contorizării individuale a apei potabile, „fapt ce m-a făcut să îmi propun realizarea acestui obiectiv pentru Braşov şi braşoveni în mandatul de deputat, pe care sper că mi-l vor acorda, prin realizarea unui cadru juridic de aplicare a acestui proiect deosebit de necesar cetăţenilor din municipiul Braşov, astfel încât locatarii să plătească doar atâta apă cât consumă“.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate