blog-logo

„Insula“ după Gellu Naum a câștigat Festivalul de Dramaturgie Contemporană

„Insula“ după Gellu Naum a câștigat Festivalul de Dramaturgie Contemporană

Marele Premiu al celei de a XXIV-a ediţii a Festivalului de Dramaturgie Contemporană desfăşurat în perioada 10-18 noiembrie la Teatrul ‘Sică Alexandrescu’ din Braşov a fost câştigat de spectacolul ‘Insula’ după Gellu Naum, al Teatrului Naţional din Cluj-Napoca.
Premiul pentru Cea mai bună actriţă i-a revenit Iuliei Popescu pentru rolul Karolina, din spectacolul ‘Absint’ de Magda Fertacz, în regia lui Claudiu Goga, Teatrul ‘Sică Alexandrescu’.
Premiul pentru Cel mai bun actor a fost câştigat de Mihai Călin pentru rolul German din spectacolul ‘Băiatul din ultima bancă’ de Juan Mayorga, regia Theodor Cristian Popescu Teatrul Naţional Bucureşti.
Premiul special al juriului a fost acordat actorului Radu Beligan pentru arta de a trăi prin teatru. Premiul pentru regie l-a primit actorul Claudiu Goga de la Teatrul ‘Sică Alexandrescu’ pentru spectacolul ‘Absint’ de Magda Fertacz, iar Premiul pentru scenografie a fost câştigat de Lia Dogaru, pentru scenografia spectacolului ‘Absint’ de Magda Fertacz în regia lui Claudiu Goga, Teatrul Sică Alexandrescu Braşov.
Premiul special al Juriului pentru cea mai bună actriţă în rol secundar i-a revenit actriţei Viorica Geantă-Chelbea pentru rolul Mama din spectacolul ‘Absint’ de Magda Fertacz,în regia lui Claudiu Goga Teatrul ‘Sică Alexandrescu’ Braşov.
Premiul special al juriului pentru cel mai bun actor în rol secundar a fost obţinut de actorul Mihai Bica pentru rolul Tatăl din spectacolul ‘Absint’ de Magda Fertacz, regia Caudiu Goga Teatrul’ Sică Alexandrescu’ Braşov.
Juriul ediţiei din acest an a festivalului a fost alcătuit din criticul de teatru Andreea Dumitru alături de actorii Mircea Diaconu şi George Ivaşcu

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Alte aproape 27.000 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech ajung la Brașov

Leave a Reply

Your email address will not be published.