blog-logo

Muniție veche, distrusă la poligonul de la Hărman

Muniție veche, distrusă la poligonul de la Hărman

Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Ţara Bârsei“ Braşov a distrus în Poligonul de la Hărman elemente de muniţie găsite pe teritoriul judeţului Braşov în ultimele două luni, se precizează într-un comunicat de biroul de presă al ISU Braşov.
Este vorba despre 34 de proiectile de diferite calibre şi tipuri, 144 de grenade ofensive şi defensive, 14 bombe pentru aruncător, opt bombe de aviaţie de diferite greutăţi, 69 de fragmente de proiectil şi alte elemente provenite din cele două războaie mondiale.
De la începutul acestui an, pe raza judeţului Braşov au fost găsite următoarele elemente de muniţie: 49 de proiectile, 261 de grenade, patru mine, 25 de bombe pentru aruncător, nouă bombe de aviaţie, patru lovituri de tun, 193 de alte elemente, se mai precizează în comunicatul de presă.
Echipa pirotehnică a ISU a participat pe parcursul acestui an la 53 de misiuni şi şapte distrugeri de elemente de muniţie.
Cele mai multe astfel de elemente au fost găsite la Braşov, Codlea, Hărman şi Sânpetru. Deşi elementele de muniţie provin din primul şi din cel de-al doilea război mondial, multe dintre ele au fost active, ca urmare exista pericolul ca ele să explodeze în cazul în care s-ar fi acţionat asupra lor cu diverse unelte sau ar fi fost manipulate necorespunzător, se mai arată în comunicatul de presă.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   26.11.2020 În județul Brașov, incidența COVID-19 este de 7,02 la mia de locuitori

Leave a Reply

Your email address will not be published.