blog-logo

Demisia, domnule Postolachi!

Demisia, domnule Postolachi!

Astăzi s-au împlinit 25 de ani de la revolta anticomunistă a stegarilor braşoveni. Evenimentul a trecut neobservat de brașovenii de rând, mulți dintre ei fără să aibă habar ce însemnătate are această zi.

Politicienii, indiferent de partide, au găsit de cuviință să organizeze câte ceva, să iasă în față, că doar sunt în campanie electorală.  Din start, trebuie spus că manifestările organizate de Asociaţia „15 Noiembrie 1987“ sunt binevenite, cât timp nu sunt deformate de politic.

Preşedintele Asociaţiei „15 Noiembrie 1987“, Florin Postolachi, a transmis un mesaj „pentru toţi politicenii aflaţi în campanie electorală“: „Vă rugăm, aveţi decenţa şi nu murdăriţi acest eveniment, lăsaţi-ne în pace măcar astăzi!“, chestiune consemnată de colegul Adrian Popescu de la Gândul.

Domnule Postolachi, cu mâna pe inimă vă dau dreptate pentru acest mesaj. Este de bun simț. Dar nu este decât un gest al unui personaj politic, care a pângărit onoarea „Asociației 15 Noiembrie 1987“, pe care a mocerlit-o exact cu politicul care nu-i mai place acum. Domnule Postolachi,  timp de patru ani ați fost marioneta PDL și în calitate de viitor fost deputat PDL, care nu mai era în cărți la noile alegeri, acum vă dați fată mare, cu grețuri față de politică.

Ați profanat memoria și onoarea celor care au ieșit în stradă acum 25 de ani. Nimeni nu vă poate contesta meritul personal de fi fost alături de cei care au protestat împotriva regimului comunist, dar pervertirea politică interesată trebuie să v-o asumați. O demisie de onoare din funcția de președinte cu care ați politizat în urmă cu patru ani Asociația în favoarea PDL, astăzi, la 25 de ani de la protestul stegarilor, ar fi fost o reparație morală pentru cei pe care i-ați amăgit în 2008.

Evident, politicianul Florin Postolachi nu este cu nimic mai prejos față de ceilați politiceni. Demisia de onoare din funcția de președinte este un gest care presupune valori și calități pe care nu le aveți. Iar în ultimii ani nici nu v-am suspectat că le-ați avea.

Nu vă fie frică: sunt oameni extrem de valoroși în Asociație, care se pot ocupa în continuare de organizarea tradiționalului cros, de organizarea de seminarii, de comemorări, de problemele membrilor Asociației. Nimeni nu este de neînlocuit…

Distribuie dacă îți place!
 1. un articol excelent. felicitari Sebastian Dan. Punct!

  Reply
 2. MARE ADEVAR GRAIT-AI !!! Individul Postalachi a intinat memoria celor ce au avut curajul sa iasa in strada atunci, in '87 si care au patimit mult dupa aceea.

  Reply
 3. No coment. Am sa postez insa un material pe care l-am vazut publicat intr-un ziar din Orasul Revolutiei, din Timisoara si citat pe Portalul Revolutiei (din Brasov). Cu intregul respect fata de Revolta din 15 Noiembrie 1987, dar si cu respectul nestirbit fata de adevarurile de acum, e bine sa nu ne creada prosti chiar pe toti domnul Prostolachi si clica lui din asociatia pe care au compormis-o.

  Reply
 4. Protestul brasoventilor
  la un sfert de secol de la revolta din 15 noiembrie

  Acest protest este adresat consilierilor locali si judeteni ai municipiului si judetului Brasov si nu numai lor.

  Domnilor consilieri,

  Ca cetateni ai Brasovului, ne exprimam nemultumirea privind felul festiv si pagubos in care ati hotarat sa aniversati trecerea unui sfert de secol de la revolta stegarilor din 15 noiembrie 1987, un act istoric cu care noi, cetatenii orasului, ne-am mandrit foarte mult timp, considerand ca revolta din 1987 a fost un fel de preambul, de vestitor al revolutiei care a urmat dupa doi ani si care a schimbat regimul comunist din Romania.
  Dar, din pacate, in ultimii 2-3 ani am constatat ca vechii revoltati, majoritatea reuniti in Asociatia 15 Noiembrie 1987, desi au profitat in multe feluri de admiratia si sustinerea noastra, primind o multime de ajutoare materiale si recunoasteri din partea autoritatilor, inclusiv a celor centrale, ne-au tradat in mod cu totul surprinzator. La ultimele alegeri parlamentare, cele din anul 2008, presedintele asociatiei, domnul Florin Postolachi, a candidat din partea Partidului Democrat-Liberal si noi l-am ales ca deputat de Brasov in Parlamentul Romaniei. Dupa alegera sa insa, in mod inexplicabil si surprinzator, a votat cot la cot cu toti pedelistii taierile de salarii si pensii din 2010, dand un vot acelui abuz grosolan care a afectat nu numai brasovenii, ci pe romanii din toata tara.
  Tradarea unui om nu e acceptabila niciodata si nici a domnului Postolachi nu e, caci a fost ales de noi deputat pentru ca am fost inselati de idealurile pe care le propaga el si membrii asociatiei sale. Dar toate ar fi fost cum ar fi fost daca nu ne-ar fi tradat si asociatia insasi, membrii ei, pentru ca, in tot rastimpul madatului de deputat al presedintelui ei, nu a protestat niciodata impotriva abuzurilor guvernantilor asupra populatiei. Inainte ca membrii asociatiei sa fie rasplatiti de statul roman cu indemnizatii mai mari decat ale revolutionarilor din 1989 si mai inainte de alegerea presedintelui ei ca parlamentar, nu era an, sau luna uneori, in care sa nu taxeze greselile administratiei locale sau centrale prin proteste, marsuri, scrisori deschise, communicate etc. Dupa ce au obtinut ce doreau de fapt, adica nu idealuri, democratie, dreptate, libertate, ci bani si avantaje nesimtite fata de restul populatiei, au amutit. Desi romanii au inceput sa faca greva foamei si sa se arunce de la balcoanele Parlamentului in semn de protest fata de dictatura portocalie a preseditnelui Basescu, fata de condamnarea lor la foame, lipsirea de asistenta medicala si educatie, diminuarea veniturilor etc., membrii asociatie revoltatilor din 1987, in frunte cu parvenitul de Florin Postolachi, au tacut, s-au ascuns si au incercat sa treaca neobservati ca sa-si poata duce viata linistita si imbelsugata de paraziti ai societatii actuale, rupti de framantarile si nenorocirile brasovenilor.
  Domnilor consilieri, conspiratia tacerii acestei asociatii a facut foarte mult rau orasului nostru si majoritatii brasovenilor. Domnul Postolachi a votat sa ni se taie salarii, sporuri, pensii si alte drepturi, a fost de acord sa fie inchise spitale si scoli, s-a prefacut ca nu observa cum e furat romanul si cum se imbogateste ilegal politicianul basist si asociatii lui, dar si membrii Asociatiei 15 Noeimbrie 1987 au facut la fel, pentru ca nu am auzit sa fi existat dezacorduri intre politica presedintelui lor si ei. Dovada este faptul ca domnul Postolchi este si acum presedintele asociatiei. Daca vi se pare ca exageram, va rugam sa luati nota ca sinuciderea revolutionarului brasovean Rab Arpad in aceasta vara, din motiv ca nu isi mai putea platii ratele la banca, e tot din cauza lor, pentru ca ei au cerut si votat, prin reprezentantul lor in Parlament, taierea indemnizatiilor revolutionarilor.
  Prin urmare, va rugam sa constatati ca, la 25 de ani de la revolta cu care ne mandream ca brasoveni, protagonistii ei au tradat idealurile din 1987, au ajuns niste profitori si ne sfideaza prin tacerea lor dispretuitoare si interesata.
  Totodata, va rugam sa anulati sumele imense aprobate de dumneavoastra pentru sarbatorirea zilei de 15 Noiembrie, sa suspendati finantarea Crosul 15 Noeimbrie si, in general, sa nu mai cheltuiti banii publici ai brasovenilor cu acesti tradatori. Au indemnizatii enorme si am auzit ca numarul lor s-a marit enorm de cand primesc lunar bani si alte avantaje materiale, conform zicalei “putini am fost, multi am ramas”, deci pot sa-si plateasca singuri toate cheltuielile aniversarii, banii provenind tot de la statul roman, adica din impozitele platite de noi si cu pretul saracirii noastre.
  Asteptam sa va autosesizati datorita acestui protest, sa constientizati gravitatea si imoralitatea situatiei si sa incetati orice finantare a acestei dezolante aniversari. Asa cum foarte multi brasoveni stiu de ani de zile, o parte din banii publici alocati cu marinimie de dumneavoastra acestei organizatii, sunt deturnati si folositi la chiolhanul anual al asociatiei, unde se lasa cu betii, certuri si chiar batai.
  De aceea, va rugam sa dati curs solicitarilor noastre, care sunt de bun-simt si legitime. Sa stiti ca anul acesta nu o sa mai castigati voturi tinand in brate aceasta asociatie. Faptele membrilor ei sunt prea nesimtite ca cineva sa mai fie iluzionat de ceea ce s-a intamplat in 1987.

  Cu speranta ca o sa faceti dreptate, semnam acest protest noi, brasovenii.

  Reply
 5. mai fratilor. ca sa comemorezi , trebuie sa fi murit cineva. asa zice dex-ul. din cate stiu eu , la bv in n87 nu a murit nimeni. in bv nu s-a tras in 87. atunci ce comemoram ???? copii nenascuti care acum beneficiaza de indemnizatii pe legea revolutionarilor adevarati ????? sau pe cei care din 126 de persoana , au ajuns dupa 25 de ani la incredibila cifra de 720 ???????

  Reply
  • din pacate, multi dintre cei deportati, batuti se Securitate la acea vreme, nu mai sunt intre noi. Pe ei ii comemoram si pe cei in viata trebuie sa ii cinstim, dar nu ca Postolachi, care a dat diplome omagiale unor indivizi care si-au batuit joc de romani….

   Reply
 6. Nu domnule Sebastian Dan, el insusi face parte dintre acei indivizi, caci el insusi si-a batut joc de romani prin legile pe care le-a votat in Parlamentul Romaiei din perioada in care era portocaliu si majoritarii faceau ce voiau cu tara. El personal a votat taierile de salarii, pensii, indemnizatii, sporuri etc. Noi, brasovenii, trebie sa ne asumam acest adevar dureros, ca reprezentantul Asociatiei 15 Noiembrie 1987 a tradat atat brasovenii care l-au votat (sau nu), cat si toti romanii, calcand in picioare si aruncand la gunoi idealurile sociale si morale ale Revoltei din 1987. S-a vandut. Si, odata cu el, multi dintre noiembristi. Imi pare rau, dar nu putem ocoli adevarul. Si acesta este un moment al adevarului. Au fost comemorati eroii – cei plecati la cele vesnice – si au fost omagiati tradatorii. Frumoasa coliva la un sfert de veac.

  Reply
 7. […] Taguri asociatia 15 noiembrie 1987brasovdeputat brasovdragos davidflorin postolachigeorge scripcarumedalii brasovpdlrevolta brasovstiri brasov  Am primit la redacție comunicatul de presă de mai jos. Încă un motiv pentru care Postolachi trebuie să-și dea demisia! […]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate