blog-logo

EXCLUSIV Stenograme din Dosarul „Fabricii de permise“ de la Brașov

EXCLUSIV Stenograme din Dosarul „Fabricii de permise“ de la Brașov

Procurorii DNA, cu ajutorul ofițerilor de la Direcţia Generală Anticorupţie l-au trimis în judecată pe şeful Biroului Examinări Permise de Conducere Braşov, Vasile Rotariu, și pe  administratorul unei şcoli de şoferi – Lucatrans SRL, Traian Luca, pentru luare și dare de mită. Amănunte AICI!

Întreaga afacere a fost pusă de către cei doi pornind de la „mărunțișuri“ – programarea mai rapidă a elevilor de la școala de șoferi Lucatrans, operațiune care se face computerizat și la care au acces doar Rotariu și șeful serviciului, comisar șef Cristian Dorel Crețu. Repartizarea candidaților se face computerizat tocmai pentru ca examinatorii de la examenele auto să nu lucreze „mână în mână“ cu școlile de șoferi. Ulterior, s-a ajuns la asigurarea obținerii permisului auto contra unei sume de bani.

Rotariu a reușit să fenteze sistemul și făcea programări după interes. Ulterior, Rotariu a început să rezolve și promovarea examenului pentru obținerea permisului de conducere auto.

Trebuie menționat că pe tot parcursul anchetei atât Rotariu, cât și patronul școlii de șoferi, au susținut că sunt nevinovați, în pofida înregistrărilor auto și video, dar și a declarațiilor martorilor-denunțători!

Iată, pentru început, cum decurgeau afacerile între cei doi, despre relația lor știind toți angajații de la Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor din Brașov. Rotariu i-a solicitat să-i plătească facturile de trelefon și reparațiile mașinii, o Lada Niva.

Alte articole:   Iohannis: Din 15 mai se elimină purtarea măștii în exterior și restricţiile de circulaţie pe timp de noapte

Rotariu Vasile: Fii atent, nea Traiane!

Luca Traian: Da!

R.V.: Mai ai biletul cu numerele de telefon al meu, al lui neavasta-mea și al lui socru-meu?

L.T.: Da…. numai două, al treile nu-l am.

R.V.: Al lui Barbu? Ia stai că ți-l dau și pe acela. Stai sa ma uit… du-te că n-ajung, că sunt ud la picioare și vii mâine dimineață și ăăăă… da?

……………….

R.V.: Ce faci?

L.T.: Circul.

R.V.: Circuli?

L.T.: Da…

R.V.: Ai….

L.T.: Poftim?

R.V.: Ai bani?

L.T.: Da.

R.V.: Du-te și plătște-i lui Marian șapte milioane și vino după patru să ți-i dau.

L.T.: Ha… (râde)… Ăoleao…

R.V.: …. (râde)

L.T.: Ăoleo, bunicule…

R.V.: Asta e. Da?

L.T.: Da. Da.

Ulterior, Luca Traian își sună in prieten, mecanic auto

L.T.: Băi, ia zi tu cam cât ar costa schimbat discul de ambreiaj la o Lada Niva, așa, un preț aproximativ.

X.: Păi cât poa’ să coste? Un milion jumătate.

L.T.: Cât??

X.: ăăăă

L.T.: Cât ai zis, mă?

X.: Un milion jumătate.

L.T.: Deci schimbat discul de ambreiaj.

X.: Manopera, no.

L.T.: Manopera, că doar… Bine, mă!

X.: No bine. Cât ți-au luat alții?

L.T.: Șapte milioane, mă!:

X.: Manoperă șapte milioane??

L.T.: Da!

X.: Da unde a  fost el?

L.T.: La unde? la umflatul acela de marian.

X.: Păi da… lasă-l să se ducă acolo.

L.T.: Da când am auzit azi să mă duc să-iu dau șapte milioane, pentru că i-am dat eu… Dar pentru ce mă? Du-te-n futere de om de… D-apăi mai era și dator, știi, Marian era dator la ălălaltu’…

Ulterior, procurorii au aflat din declarațiile lui Marian balint, administratorul service-ului „Întreprindere individuală Balint Ioan-Marian“, unde a fost reparată mașina, că aceasta a fost adusă de Luca Traian, el venind și cu piesele de schimb. Reparația a fost făcută de un angajat al lui marian, în afara orelor de program, pentru că „nu s-a făcut factură“, plata fiind efectuată de Luca.

Alte articole:   Iohannis: Este foarte probabil ca anul școlar să se încheie cu toți elevii în școală

Mai mult, conform interceptărilor, Luca Traian îi făcea zilnic servicii lui Rotariu: transport de motorină, îi spăla mașina, îi făcea diverse cumpărături… Patronul școlii de șoferi era zilnic în sediul serviciului, pentru a beneficia în contrapartidă de serviciile lui Rotariu.

Astfel, deși școala de șoferi a lui Luca avea stabilite două zile pe săptămână pentru examinări, respectiv joia din prima și a treia săptămână din lună, în perioada octombrie 2011 – aprilie 2012, dintre cei 193 de candidați ai acestei școli, 58 au obținut permisele în alte date decât cele stabilite inițial.

La începutul acestei luni, judecarea cauzei a fost amânată pentru finalul lunii, din cauză că au lipsit mai mulți martori la audieri.

Alte articole:   Mai multe străzi din Săcele rămân fără curent electric

 

Distribuie dacă îți place!
  1. […] http://newsbv.ro/2012/11/12/exclusiv-stenograme-din-dosarul-fabricii-permise-brasov/ Share this:FacebookTwitterGoogle +1LinkedInStumbleUponDiggRedditEmailPrint This entry was posted in Stiri Locale Brasov by montecarlomonaco. Bookmark the permalink. Cancel Reply […]

    Reply
  2. […] Portalul de știri newsbv.ro revine cu noi dezvăluiri din stenogramele de la dosarul „Fabricii de permise“. De data aceasta avem parte de o situație incredibilă: Academia Forțelor Aeriene „Henri […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate