blog-logo

Cinema-Edu ajunge şi la Râşnov

Cinema-Edu ajunge şi la Râşnov

Asociaţia Culturală Macondo îi aşteaptă în toamnă pe liceeni la Cinema-Edu, cel mai ambitios proiect de educaţie cinematografica si sociala din Romania.

De la inceputul anului, peste 30 de licee din Bucureşti şi alte 20 din ţară au acces gratuit la cinematografele şi spaţiile culturale din programul Cinema-Edu. Din 9 noiembrie, Cinema-edu ajunge şi la Rasnov, cu sprijinul Primariei Raşnov, KunSTadt şi Mioritics.

Cinema-edu susține vizionarea filmelor de artă, a producţiilor din colţuri diferite ale lumii şi încurajează dezbaterile şi dezvoltarea spiritului critic. Liceenii au ocazia sa vizioneze cinci productii diferite, alaturi de invitaţi speciali: drama Străina, Un eveniment fericit de Rémi Bezançon, film proiectat în avanpremieră pentru liceeni cu sprijinul Durex, Loverboy, film oferit de Strada Film, Hotul de lumina si animatia Persepolis, distribuita de Transilvania Film.

Alte articole:   Marian Rasaliu: ,,În loc să se certe, membrii coaliției ar trebui să își îndrepte atenția spre mediul privat, pus la pământ de pandemie, în lipsa sprijinului financiar promis de către stat''

Liceenii pot discuta liber despre temele atinse de filmele Cinema-edu: reciclare, violenţa în familie, etapele unei relaţii amoroase şi intimitate, traficul de fiinţe umane, corupţia şi efectele sale, spiritul civic, câştigarea independenţei şi autonomiei personale. La proiecţii liceenii vor avea parte de mici cadouri din partea Durex.

Educaţie nu înseamnă doar ore şi lecţii de învăţat. Educaţie înseamnă şi experienţă de viaţă: chiar şi a altora. Tocmai de aceea,  proiectul Cinema-edu te invită la film: să trăieşti prin imagini o mică parte din vieţile altor oameni, din situaţiile impresionante prin care au trecut. Pe lângă impactul poveştilor emoţionante, Cinema-edu urmăreşte şi formarea unui public pentru filme de calitate: nu-i aşa că te-ai săturat de filmele de la Hollywood, cu poveşti previzibilie create după acelaşi tipar? Filmele cu adevărat interesante nu sunt tot timpul cu happy end, cu aventuri fantastice sau vorbite în engleză. Evenimentele Cinema-edu îţi vor deschide orizonturi noi, arătându-ţi de ce merită să vezi un film în sala de cinema, şi nu pe ecranul minuscul al computerului de acasă.

Alte articole:   Ministerul Culturii anunță lansarea Sesiunii 2021 a programului Tezaur Uman Viu

Accesul la proiecţii este liber. Profesorii şi elevii care doresc să participe la proiect trebuie să scrie pe adresa asociatia.macondo@gmail.com privind detaliile acestor proiecţii.

Proiectul Cinema-edu este conceput şi implementat de Asociaţia Culturală Macondo, care are ca scop dezvoltarea proiectelor culturale şi nu numai. O activitate constantă a asociaţiei o reprezintă exploatarea filmelor de artă în cadrul Noului Cinematograf al Regizorului Român dar şi organizarea de festivaluri şi cinecluburi.

Proiectul Cinema.edu este conceput şi implementat de Asociaţia Culturală Macondo, care are ca scop dezvoltarea proiectelor culturale şi nu numai. O activitate constantă a asociaţiei o reprezintă exploatarea filmelor de artă în cadrul Noului Cinematograf al Regizorului Român dar şi organizarea de festivaluri şi cinecluburi.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate