blog-logo

Astăzi are loc Marea Gală a Festivalului de Operă

Astăzi are loc Marea Gală a Festivalului de Operă

Sâmbătă, 10 noiembrie 2012, ora 18.30, la Sala Operei, are loc Marea Gală a Festivalului Internaţional de Operă, Operetă şi Balet 2012. Dirijor: DOREL MUNTEANU, Coregrafia: IOAN DORIN COŞERIU.
Îşi dau concursul invitaţii: CARMEN OPRIŞANU (Elveţia), MIHAELA UNGUREANU (Austria), DORIN MARA
Soliştii Operei Braşov:  NICOLETA CHIRILĂ, VALENTINA MĂRGĂRAŞ, ANDA POP, CRISTINA RADU, LIVIU IFTENE, COSMIN MARCOVICI, VALENTIN MARELE  şi soliştii de balet: ANCA BRANEA, DORIN COŞERIU, Corul, Baletul şi Orchestra Operei Braşov.

Cei trei invitaţi ai Marii Gale a Festivalului Internaţional de Operă, Operetă şi Balet 2012 sunt născuţi la Braşov, cu traiectorii artistice prestigioase, care acum se întorc în oraşul natal şi sunt pentru prima oară pe scena Operei de aici.

Carmen Oprişanu a studiat şi a debutat la Cluj-Napoca, a câştigat câteva concursuri internaţionale de canto, apoi a plecat în lumea largă. A ajuns pe scene mari şi foarte mari: Metropolitan din New York, Scala din Milano, Covent Garden din Londra. Se situează şi acum în „elita” solistică a lumii, datorită glasului frumos şi învăluitor de mezzosoprană înaltă, dar, şi seriozităţii, profunzimii cu care abordează orice gen muzical: operă, vocal-simfonic sau lied. Numele său a devenit sinonim cu noţiunea de profesionalism.
Mihaela Ungureanu-Binder ne-a reprezentat cu succes pe scena Operei de Stat din Viena, stagiuni la rând. O solistă experimentată, cu o carieră de peste 25 de ani, care a evoluat pe scenele europene alături de: Placido Domingo, Angela Gheorghiu, Anna Netrebko, Agnes Baltsa, Edita Gruberova şi alţii.
Baritonul Dorin Mara, în anul 1985, a fost fagotist în orchestra Operei din Braşov. După absolvenţă şi după primii ani de carieră la Bucureşti, au urmat specializarea la Academia „Mozarteum” din Salzburg si angajamentul la Lubeck. Au venit apoi, teatre cu renume din marile oraşe ale Germaniei: Berlin, Bonn, Dusseldorf, Wiesbaden, Dortmund.
Preţ biletelor este de 40 lei; 30 lei. Biletele pentru Festivalul Internaţional de Operă, Operetă şi Balet, editia a X-a, se pot procura de la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   I-a dat mașina soțului să se plimbe, deși nu avea permis de conducere

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate