blog-logo

Contestația la licitația aeroportului a fost respinsă

Contestația la licitația aeroportului a fost respinsă

Foto: aeroportbrasov.ro

Președintele Consiliului Județean Brașov, Aristotel Căncescu, a anunțat astăzi că a fost respinsă contestația la licitația pentru construirea pistei aeroportului, formulată de grupul de firme ICCO și Societatea Comercială de Construcţii (SCC) Napoca SA. „În acest context, ne vom apuca de treabă în cât mai scurt timp“, a precizat Căncescu.

Decizia de respingere a contestației survine în contextul în care reprezentanții Consiliului Județean Brașov i-au trimis o scrisoare premierului Victor Ponta, pentru a se debloca licitația referitoare la efectuarea documentației și execuției pistei aeroportului.

„Legea ne dă dreptul să începem lucrările, aşa că imediat ce va fi posibil vom încheia contractul şi vom da drumul la lucrări”. „Dacă vor ataca în instanţă, atunci instanţa va trebui să ne solicite să oprim lucrările, dar nu cred că acest lucru se va întâmpla”, a mai spus preşedintele CJ Braşov.

Alte articole:   Noi reguli de acordare a concediilor medicale, de la 1 august

Căncescu a fost luat prin surprindere de anunţul atacării în instanţă. „Mă aşteptam să fie porci până la capăt. Dincolo sunt prevăzute despăgubiri pentru astfel de lucruri. Acum mă voi consulta cu avocaţii şi vom decide dacă îi dăm în judecată pe cei care formează consorţiul, în principal pe Napoca şi pe cei de la Icco, şi să le cerem despăgubiri. Mie mi s-a zis că îşi vor retrage contestaţia, dar acest lucru nu s-a întâmplat, iar acum aflu că vor merge mai departe în solicitările lor”, a spus şeful executivului judeţean, citat de bizbrasov.ro.

Licitația a fost adjudecată de firma Vectra Service, patronată de omniprezentul om de afaceri în relațiile cu statul, Marcel Butuza. Vectra a oferit cel de-al doilea cel mai mic din licitaţie, 12,767 milioane de euro fără TVA, dar compania care a depus oferta cea mai mică – Electrica Serv SRL – a fost descalificată pentru că nu a depus la registratura Consiliului Judeţean Braşov toată documentaţia necesară atestării că are dreptul de a participa la licitaţie.

Alte articole:   Peste 333 de mii de doze de vaccin anti-COVID, distribuite centrelor din județul Brașov. Câte persoane au fost imunizate

Pista aeroportului care va fi construit la Ghimbav va avea o lungime de 2.820 m şi o lăţime de 45 m, iar valoarea estimată fără TVA este de 17,7 milioane de euro. Lucrările vor fi derulate, potrivit caietului de sarcini, în cel mult 18 luni. Fondurile necesare pentru această investiție sunt în conturile Consiliului Județean Braşov

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.