blog-logo

Oamenii de afaceri brașoveni fac apel la Guvern să deblocheze programele europene

Oamenii de afaceri brașoveni fac apel la Guvern să deblocheze programele europene

Asociaţia Oamenilor de Afaceri „PRO INVEST” își exprimă îngrijorarea față de  situația actuală a beneficiarilor de Fonduri Europene care au proiecte în derulare și care este din ce în ce mai gravă.

Întârzierea plăților din partea Autorităților de Management prin tergiversarea evaluării cererilor de plată cauzată de personalul insuficient numeric al Organismelor Intermediare sau din alte motive, duce atât la creșterea costurilor cu liniile de credit sau creditele bancare pe termen scurt și mediu contractate de către beneficiari cât și la pierderea locurilor de muncă generate în urma implementării proiectelor. Această situație poate genera în scurt timp falimentul beneficiarilor care își văd afacerile fără perspectivă și proiectele fără finalitate.

Alte articole:   Valiza cu amintiri a Mariei Butum din satul Veneția de Sus

„Facem, așadar, un apel către Guvernul României de a urgenta plățile către beneficiari, fie că vorbim despre POSCCE, POR sau POSDRU pentru a evita în acest ultim moment colapsarea proiectelor și implicit a absorbției Fondurilor Europene care este oricum ingrijorător de scăzută la mai bine de 4 ani de la lansarea primelor programe cu finanțare europeană“, a declarat pentru newsbv.ro Ciprian B. Vișan,  președintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri „Pro Invest”.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.