blog-logo

Procurorul Marian Drilea, verificat de CSM dacă a respectat procedurile în dosarul lui Sorin Blejnar

Procurorul Marian Drilea, verificat de CSM dacă a respectat procedurile în dosarul lui Sorin Blejnar

Inspecţia Judiciară a CSM s-a sesizat din oficiu, sâmbătă, în urma apariţiei în presă a unor interceptări privindu-l pe Sorin Blejnar, inspectorii verificând dacă procurorul Marian Drilea a respectat procedurile în dosarul fostului şef al Fiscului, ataşând convorbiri care nu au legătură cu cauza.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a publicat pe site-ul instituţiei un comunicat „referitor la sesizarea din oficiu a Inspecţiei Judiciare cu privire la apariţia în mass-media a unor transcrieri provenite din presupuse interceptări ale unor convorbiri telefonice efectuate în dosarul penal în care s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Sorin Blejnar”.

„Ca urmare a apariţiei în mass-media a unor fragmente din presupuse interceptări efectuate în dosarul penal în care s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Sorin Blejnar, Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu, demarând verificări prealabile potrivit art. 45 din Legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată”, se arată în comunicat.

Încă din 6 septembrie, Inspecţia judiciară a CSM a fost sesizată în acest caz, de către şeful Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), Codruţ Olaru, pentru faptul că procurorul Marian Drilea – detaşat la Institutul Naţional al Magistraturii, începând cu 1 septembrie – a dat publicităţii rechizitoriul lui Sorin Blejnar înainte ca dosarul să ajungă la instanţa de judecată (moment în care acesta devine public-n.r.).

Alte articole:   ÎN DIRECT Conferința Iubim Brașovul

Surse judiciare susţin că procurorului Marian Drilea, de la Serviciul DIICOT Braşov, i se propusese funcţia de şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, de către fostul ministru al Justiţiei, care a fost înlocuit, în 25 august, cu Mona Pivniceru.

Rechizitoriul privindu-l pe Sorin Blejnar a fost finalizat în 31 august, procurorul Drilea trimiţându-l şefului său ierarhic superior, pentru confirmarea legalităţii documentului, potrivit procedurii penale.

Până să-l confirme şeful său, Cătălin Borcoman, rechizitoriul a ajuns la presă, fiind publicate pasaje din rechizitoriu.

Distribuie dacă îți place!
  1. ooohohoho!! pai daca intreaba CSM-ul de interceptarile cu VASILE BRAN…cum vorbea cu marta si blejnar…ce au aparut in urma cu un an…atunci e de jale….daca mai vb si de amicitia mai stranie cu persoane de sex feminin dintr-o televiziune.. atunci altfel discutam …si daca ne reamintim ca timp de 3 ani, drilea a fost director adjunct la vama brasov, citind printre randuri concluzionam…ca e ceva putred in danemarca..pardon…la brasov..

    Reply
  2. […] http://newsbv.ro/2012/10/20/procurorul-marian-drilea-verificat-csm-respectat-procedurile-dosarul-lui… Share this:FacebookTwitterLinkedInStumbleUponDiggRedditEmailPrint This entry was posted in Stiri Locale Brasov and tagged 1235.ro, aeroport brasov, aeroportul brasov, anunturi brasov, articole brasov, Articole din ziarele, bloguri brasov, blogurile si revistele din Brasov, gazeta brasovului, jurnal 1235, liceul saguna, reviste brasov, stiri brasov, stiri locale, stiri locale brasov, Stiri Locale Brasov | Tagged 1235, stiri video brasov, wiki brasov, wikibrasov.wordpress.com, ziare anunturi brasov, ziare brasov, ziare online brasov by montecarlomonaco. Bookmark the permalink. Cancel Reply […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate