blog-logo

Neculaie condamnat din nou! Avocații au făcut recurs

Neculaie condamnat din nou! Avocații au făcut recurs

Boss-ul de la FC Brașov și patronul de la Roman SA, Ioan Neculaie, a fost condamnat, ieri, la 2 ani şi 3 luni de închisoare cu suspendare, pentru tulburare de posesie.

Este vorba de scandalul din Poiana Brașov, unde Neculaie a construit sala NATO , după cum s-a scris în presă, pe terenul din vecini, respectiv pe cel al firmei omului de afaceri Ioan Olaru. Conflictul între cei doi oameni de afaceri, vecini de proprietate în Poiana Braşov, este mai vechi şi are la bază terenul pe care este construită o parte a hotelului Piatra Mare, hotel aparţinând uneia dintre firmele patronate de Neculaie, SC Prescon Piatra Mare SA. Ioan Olaru, care este proprietarul hotelului vecin, Royal, susţine că o parte din piscina hotelului Piatra Mare şi Sala de conferinţe NATO se află pe terenul său, la fel ca şi una dintre căile de acces.

Alte articole:   Ninsoare și viscol - Cum va arăta vremea în luna decembrie și câtă zăpadă vom avea de Crăciun

Instanța „condamnă pe inculpatul NECULAIE IOAN la pedeapsa de 2 ani şi 3 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tulburare de posesie în forma participaţiei improprii. În baza ART.81 al. 1 C.p. instanţa suspendă condiţionat executarea pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani şi 3 luni. (….). Instanţa mai constată că nu sunt îndeplinite condiţiile pentru a se dispune restabilirea situaţiei anterioare comiterii infracţiunii. În plus Ioan Neculaie e obligat să plătească cheltuieli judiciare în cuantum de 6075 lei către partea vătămată SC OLIGOPOL SRL“  se arată în  sentința pronunțată de instanță.

De cealaltă parte, apărătorii lui Neculaie spun că este o mare eroare juridică. Ei au atacat deja, în recurs, sentința. Avocatul Radu Butnar, apărătorul lui Neculaie, spune că este inadmisibil să fie pronunțată o sentință într-un proces în care instanța a refuzat toate probele propuse de apărare. Mai mult, Butnar a semnalat și coincidența în ceea ce privește faptul că aceeași instanță care acum l-a condamnat la închisoare pe Neculaie s-a pronunțat și în cazul unui accident mortal de muncă, în care tot Neculaie a fost găsit vinovat.

Alte articole:   29.11.2020 - 5.554 cazuri noi de infectare cu COVID 19 în ultimele 24 de ore, dintre care 364 la Brașov

„Sunt foarte curios cum va motica instnața această sentință, pentru că clientul meu, Ioanneculaie, a fost condamnat pentru desființarea unui hotar care nu există, după cum a declarat  și domnul Ioan Olaru, din partea Oligopol. Iar dacă hotarul nu a existat, dl. Neculaie nu poate fi condamnat, pentru că în acest caz legea prevede că după opt ani fapta este prescrisă. Doar în 2011 a fost făcut o expertiză care să stabilescă grănițuirea, și nu se pune problema dărâmării vreunui imobil, după cum a precizat instanța. Practic, e vorba de un trotuar, care are o duprafață de 217 mp“, spune avocatul Butnar.

Urmează ca Tribunalul Brașov să stabilească data judecării acestui proces.

Alte articole:   CFR caută proiectanți pentru reabilitarea stației din Predeal

 

 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.