Mansaradarea blocurilor, o țeapă imobiliară

Mansaradarea blocurilor, o țeapă imobiliară

Unii dezvoltatori obțin aprobări pentru mansardare, dar ridică încă un etaj și apoi adaugă mansarda. Alții nici nu se obosesc cu aprobările, doar fac supraetajarea.

Există două tipuri de matrapazlâcuri la care apelează constructorii. În primul rând, firma nu face nicio expertiză a clădirii şi trece direct la mansardare.

O altă metodă de „ţepuire” prespune obţinerea tuturor aprobărilor necesare pentru mansardare, dar în loc ridică încă un etaj şi apoi mansarda. O astfel de situaţie a fost în cazul apartamentelor High View Residence din Braşov. Interesant este și modul în care s-a obținut aprobare de la Primăria Brașov, instituție unde scandalul privind acordarea unor autorizații dubioase și implicarea in afaceri imobiliare cu țepari imibiliari sunt de notorietate.

Spre exemplu, în cadrul acestui proiect, pe Aleea Lacrămioarelor, bloc M1, s-au ridicat duplexuri. „Atunci când ni s-a schimbat ţeava în baie, am fost inundată. După ce au terminat, când s-au mutat locatarii şi au dat drumul la baie şi la toaletă, a curs apa şi resturile pe pereţii mei”, a reclamat Georgeta Crăciun.

În urma plângerilor la Protecţia Consumatorului, Parchete şi Inspectoratul de Construcţii, Claudia Vrânceanu, cea care a administrat proiectele High View Residence din Braşov şi Sibiu, este cercetează pentru înşelăciune a peste 140 de familii cumpărătoare ale apartamentelor. Potrivit evz.ro, prejudiciul este de patru milioane de euro.

Alte articole:   VIDEO Primăria Braşov acordă facilităti fiscale de 10 milioane de lei societăţilor afectate de pandemie!

 

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...
 1. Am inteles ca acea Vranceanu este cercetata dar, sefa Serviciului Autorizari Constructii din cadrul Primariei – madama (care de altfel are mai multe bube in cap, are niscaiva citatii pe la DNA si Parchet) Mia Dumitrescu, pe asta nu o cerceteaza nimeni ??? Pe asta art trebui sa o ia putin „la scuturat” Parchetul – asteia i s-a dus buful in Brasov ca are „tarife” stabilite pentru emiterea de certificate de urbanism si autorizatii de construire. Individa la care ma refer „face legea” in primarie – da autorizatii numai celor care „sar la cap”, iar acolo unde nu-i convine ceva sau este deranjata de cineva – trimite angajatii fratelui ei Gigel Munteanu (mare sef la Politia locala – si asta se lafaie in Jeep-uri) pe teren spre amendarea celor ce „indraznesc sa „caraie”. Pe astia cand o sa-iia la puricat procurorii ??? Poate ca nu se va atinge de ei nimeni, atat vreme cat ii fac jocurile scripcarului. AALLLOOOOO PARCHETUL, DNA-ul, TREZITIVA !!!

  Reply
 2. asta-i teapa?
  teapa mare e cu pretul termoizolarii, bre: privatul ti-l face la liber cu cca 70 lei/mp, cel putin atit plateste si cel din „programe”, dar unde si pe ce se duc restul banilor pina in 60-90% (contributia bugetelor publice)?

  Reply
 3. Ai dreptate Romeo,
  Escroaca de Mia Dumitrescu a lasat – o pe alta escroaca, Claudia Vranceanu, sa mansardeze de ani de zile, fara documente legale, zeci de blocuri in zona garii si 13 Decembrie; cand au inceput reclamatiile, escroaca a invatat – o pe escroaca, sa ceara prin instanta autorizatie de constructie;
  Escroaca de Mia Dumitrescu face plangeri penale pentru cetatenii simpli care fac modificari interioare la un apartament, si nu se ocupa de lucruri grave de unde ia spagan, nemernica.
  E sustinuta bineinteles de cheltuitorul de bani publici, primarul reales, care trebuie si el arestat!

  Reply
 4. Autorul articolului ar trebui sa se corecteze in sensul in care sunt si investitori in mansarde care asteapta si pana la 2 ani de zile pentru obtinerea autorizatiilor de construire. Exista proiecte Autorizate de ETAJARE SI MANSARDARE BLOC, proiecte pentru care s-au facut expertize tehnice si proiecte foarte costisitoare, zeci de aprobari de la diverse autoritati emitente, nervi si stres gramada. A nu se face confuzie intre mansardele Claudiei Vranceanu care nu au Autorizatie de Construire, au proiecte trase la xerox din Sibiu si nu respecta nicio norma in vigoare si mansardele construite legal. Doamna Vranceanu a fost amendata cu miliarde de Primaria Brasov dar taraganeaza toate procedurile in instanta. Investitorii cinstiti au de pierdut datorita reclamei negative pe care o fac persoanele de genul autorului acestui articol, reclama negativa supra PRODUSULUI MANSARDA si nu, cum ar trebui sa faca, ASUPRA PERSOANEI VRANCEANU CLAUDIA

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.