Soluție pentru bolnavii de cancer care sunt săraci

Soluție pentru bolnavii de cancer care sunt săraci

Închiderea Spitalului de oncologie, din cauză că medicii au plecat la clinica privată, îi obligă pe bolnavii de cancer din Brașov să meargă la spitalele publice din alte colțurile ale României.

Managerul Spitalului Județean, Marius Neculoiu, vine cu o soluție care ar veni în ajutorul acestor pacienți săraci. „Toţi medicii de la Spitalul Judeţean au plecat la o clinică privată cu aparatură modernă (amănunte AICI). Pacienţii nu pot beneficia de acest gen de tratamente decât contracost. Practic, o cură de radioterapie  costă 10.000 de lei la privat. Câţi îşi permit acest lucru? S-a pornit greşit şi eu sper la o colaborare cu această clinică astfel încât să reluăm activitatea şi la Spitalul Judeţean pentru bolnavii care nu-şi permit financiar acest tratament. Varianta de colaborare ar fi ca o zi pe săptămână medicii să se întoarcă la Spitalul Judeţean şi să lucreze pe aparatura noastră mai veche şi de aceste tratamente să beneficieze bolnavii săraci. S-ar găsi o formulă ca medicii să fie plătiţi. Nu putem închide secţia de oncologie de la Judeţean. Trebuie să ne luptăm pentru aceşti bolnavi. Posturile de medici de la Oncologie sunt scoase la concurs dar nu s-a înscris nimeni pentru că sunt foarte puţini specialişti. Dacă ajung în Parlament, trebuie regândită legislaţia pentru secţiile medicale deficitare“, a spus Marius Neculoiu, manager la Spitalul Judeţean Braşov, la emisiunea MIX Actual.

Alte articole:   Prima minivacanță din 2020. Câte zile libere vor mai fi în acest an

CITEȘTE ȘI:

Scrisoarea cititorului: Moartea este mai ieftină decât clinica de oncologie

 

Distribuie dacă îți place!
Loading...
  1. ar mai fi o solutie : medicii care-au beneficiat de facilitatile Statului Roman pe perioada facultatii sa fie obligati la un stagiu OBLIGATORIU intr-un spital de stat ,iar bursieri sa faca un precontract …asa au si ei locul de munca asigurat si spitalele personal calificat …in nici o tara din lume nu te scolarizeaza pe banii statului pentru a emigra sau a refuza sa lucrezi in sistemul de sanatate care te-a promovat.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.