Scrisoarea cititorului: Despre medicina bolnavă și materialistă

Scrisoarea cititorului: Despre medicina bolnavă și materialistă

Despre sistemul de sanatate public sau la „stat” s-a vorbit si se tot vorbeste de 20 de ani si tot nu se pot gasi solutii viabile, clare, din pacate.

Am tot amanat scrierea unui articol sau sesizare despre acest subiect din diverse cauze, dar saptamana trecuta am avut un eveniment, un esec major si o mare deceptie medicala pe care o traiesc romanii, zilnic, din pacate. Ei bine sotia mea a fost la Spitalul Judetean Brasov pentru un consult si o posibila interventie pe o problema maxilo-faciala. A avut trimitere de la medicul de familie, tot ce trebuie sa respecte procedurile medicale, romanesti, obisnuite.

A fost primita de doctorul Istrate, care fara sa o consulte, fara sa vada despre ce problema e vorba, i-a spus clar ca „nu are chef de consult, ca il doare capul” si sa vina la cabinetul sau particular din doua locatii medicale personale. Acest cetatean, pentru ca profesia si cuvantul doctor e mult spus, a uitat cu desavarsire ca lucreaza intr- un spital de stat, unde are obligatia de a consulta si trata pacientii egal si fara discriminare. Nu, a facut, asa cum se intampla des, veti zice, in spitale de stat, te cheama, doctorul, la „particular”. Pai, atunci, ma intreb si va intreb si pe dumneavoastra, stimati manageri de spital, Colegiul Medicilor si alte autoritati, ce rost mai are sa tinem deschise aceste spitale, de stat??!

Alte articole:   Se întrerupe alimentarea cu gaze naturale în Brașov și Cristian

Am ajuns sa cred ca acel politruc de doctor de pe timpul slugii de Boc avea dreptate, sa aleaga doctorii, ori la stat, ori la privat. pentru ca eu, ca si alti milioane de romani platim, prin taxe si impozite acele spitale si tratamentele de care ar fi normal, dar ce este normal in tara asta?! sa beneficieze.

Sunt complet dezamagit de atitudinea acestui asa zis doctor, am sesizat si presa, dar ,inca nu a inceput cercetarile, am sesizat si o parte a conducerii spitalului, dar sa vedem ce masuri se vor lua. Am vrut sa precizez ca interventia era minima, dar, acest doctor, istrate, intentionat ii scriu numele cu litere mici, are marele avantaj ca este printre putinii in domeniu din Brasov, va dati seama ce clientela are….

Situatia sistemului medical romanesc se stie, e dezastruoasa, plina de coruptie, in mare parte, nu vreau sa generalizez, am intalnit si doctori onesti, dar sunt putini. Iar daca acesti doctori vor sa mearga la particular , sa mearga, sau „dincolo”,unde sigur e mai bine, dar, s-a cerut in ultimul timp, la nivel de tari, sa plateasca banii de scolarizare statului roman. Ei bine, parerea noastra este ca acesti doctori, scoliti in Romania, ar trebui sa aibe o obligatie, legala si morala sa trateze macar cativa ani in Romania, dar fara sa ii cheme pe pacineti la ei, la „particular”.

Alte articole:   VIDEO Roxana Mînzatu, despre noul proiect de lege pentru Start Up Nation

Pentru ce mai platim noi, contribuabilii bani de CAS si alte cheltuieli medicale,ar trebui ca acei bani sa nu ne mai fie retinuti din salariu, sa ii dam unei firme de asigurare sau direct unui spital privat si sa mergi civilizat, si normal sa iti rezolvi problemele de sanatate.

Dar pana acolo cred ca mai e cale lunga, ar trebui sa iesim in strada pentru asta, in special, pentru a fi tratati onest si cinstit de doctori, pentru a fi respectati. Iar guvernantilor le-as zice, i-as sfatui, pentru ca asa doresc multi romani sa dea legi drastice impotriva coruptiei din spitalele romanesti.

contribuabil, Savu Ovidiu

Loading...
 1. Ma intreb de ani de zile de ce platesc taxe pentru sanatate daca nu beneficiem de un tratament egal si corect. Mai mult decat faptul ca am cotizat si cotizez fara sa am servicii, ma deranjeaza simtamantul ca am fost abandonati si ca statul si unii medici, nu toti, atenteaza direct la sanatatea mea.

  Reply
 2. Totusi chiar daca Istrate este un medic nu foarte apropiat de pacienti si artagos este cel mai bun medic din Brasov,de chirurgie buco-maxilofaciala ,recomandat de toata lumea

  Reply
 3. Buna ziua,
  Stiti cumva adresa cabinetului particular al doctorului Istrati?
  Multumesc

  Reply
 4. Atitudine de medic sa spuna asa ceva la un copil:”ce tot ceri atatea servetele ,ca noi acu 2 zile ne-am sters pe pantaloni ” O sa Vin sa ti fac cadou un pachet de șervețele cacat de om ce esti

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap