blog-logo

Consilierul Grapă exclude posibilitatea colaborării cu Tetkron pentru încălzirea spitalelor

Consilierul Grapă exclude posibilitatea colaborării cu Tetkron pentru încălzirea spitalelor

Şeful Comisiei de Sănătate din cadrul Consiliului Judeţean Braşov, Sebastian Grapă, a precizat că unităţile sanitare din municipiul Braşov nu se vor racorda la sistemul centralizat de termoficare, chiar dacă vicepreşedintele CJ Viorel Chiriac anunţa în presa locală că este posibil acest lucru.

„Tetkron a obţinut concesionarea reţelelor de distribuţie de la fostul CET fără o licitaţie în prealabil, iar în spatele acestei firme, precum şi a celei care produce energia termică, în regim de monopol, este o persoană controversată. Mă refer aici la fostul consilier local Mihai David, care este cercetat pentru o fraudă de 60 de miliarde de euro în cazul Hidroelectrica. Deci Consiliul Judeţean nu va avea niciodată o relaţie cu această firmă, care este practic o firmă de casă a PDL. Probabil domnul Chiriac a făcut o confuzie când a anunţat că are o ofertă de la Tetkron”, a precizat Grapă.

Alte articole:   O femeie s-a sinucis aruncându-se de la etajul al patrulea

Acesta a spus că, în prezent, se efectuează un studiu de audit energetic pentru a eficientiza sistemul de încălzire din spitale, iar o firmă privată a propus o soluţie ce vizează montarea unor centrale în cogenerare. „Practic, lângă actuala centrală termică care există, va mai fi montată una în cogenerare, care va produce agent termic pentru încălzire, dar şi curent electric şi agent criogenic, pentru ca astfel să înlocuim şi aparatele de aer condiţionat care consumă şi mult, sunt şi poluante, dar afectează şi sistemul electric din spital care nu a fost proiectat pentru o asemenea sarcină”, a subliniat consilierul judeţean.

Declarația lui Grapă survine în contextul în care newsbv.ro a dezvăluit pe de o parte faptul că la CET și Tetkron atât DNA, cât și Garda Financiară anchetează ce s-a întâmplat cu patrimoniul CET-ulului, care este folosit de Bepco, firmă privată, în interes propriu.

Alte articole:   Obeliscul din fața Gării Brașov, o deschidere spre nou și trecutul istoric al orașului

Pe de altă parte, este evidentă încercarea unor interese de grup de a menține în viață acest sistem centralizat de termoficare, căpușat de băieții deștepți. În contextul în care brașovenii renunță cu sutele, anual, la aceste servicii, optând pentru centrale de apartament, nu întâmplător, acum, primarul George Scripcaru racordează școlile la sistemul centralizat, după ce s-au cheltuit zeci de miliarde de lei vechi pentru montarea unor centrale termice pentru fiecare școală. Se pare că disperarea este atât de mare încât acum se fac presiuni pentru a racorda și spitalele la acest sistem centralizat.

Distribuie dacă îți place!
  1. Cosiliul Judetean Brasov a aprobat recent achizitionarea pe lista de investitii a 22 aparate de aer conditionat, evident la preturi umflate de 2-3 ori..
    Mai bine sa ne spuna acest escroc din poza, cate dosare penale are la D.N.A. Brasov, si, cate are seful lui ?
    Asteptam cu interes trimiterea tuturor vinovatilor in instantele de judecata

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate