Norvegienii construiesc o seră pentru Centrul de Reabilitare Școlară de la Brădet

Norvegienii construiesc o seră pentru Centrul de Reabilitare Școlară de la Brădet

Directia Generală de Asistentă Socială si Protectia Copilului Brasov, în parteneriat cu Fundatia Bente AID din Norvegia, a demarat proiectul „Construire seră CRS Brădet”.

Primul pas spre transpunerea în realitate a acestui proiect a fost făcut astăzi, când presedinta Fundatiei Bente AID, doamna Bente Heuch, a donat centrului de la Brădet un tractor dotat cu toate accesoriile necesare, care va fi folosit în viitor atât pentru activitătile agricole ce se vor derula la centru, cât si pentru dezăpezit.

In continuarea acestui proiect DGASPC Brasov va semna un acord de colaborare cu Clubul Rotary din Oslo, cu ajutorul căruia va fi construită la Brădet o seră pentru legume si fructe de 50-100 de metri pătrati. În acest fel, copiii institutionalizati la CRS Brădet vor fi mai pregătiti pentru formarea deprinderilor de viata independenta, învătând cum se cultivă, se îngrijesc si se culeg legumele si fructele. In acelasi timp, o parte dintre beneficiarii centrului de la Bradet vor avea posibilitatea de a invata cum se conduce un tractor si vor putea dobindi cunostinte tehnice si mecanice, ceea ce le va asigura o calificare pe piata muncii.

Alte articole:   VIDEO Ample controale ale polițiștilor brașoveni, în zonele aglomerate! 300 de sancțiuni aplicate!

„Colaborarea dintre Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov şi Fundaţia Bente AID Norvegia a demarat la începutul acestui an, când doamna Bente Heuch a venit la Braşov pentru stabili împreună cu noi o serie de proiecte umanitare care vizau centrele noastre de la Brădet şi Codlea.

Primul pas înspre transpunerea în realitate a acestor proiecte îl facem astăzi, aici, la Centrul de Reabilitare Şcolară Brădet. Datorita eforturilor doamnei Bente, au fost strânse fondurile necesare achiziţionării unui tractor, dotat cu toate accesoriile necesare atât pentru activităţi agricole, cât şi pentru dezăpezit“, a declarat Virginia Martin, directorul general al DGASPC Brasov.

„Am ales centrul de Reabilitare Scolara Bradet din mai multe motive. In primul rand pentru ca locatia este extraordinara si in al doilea rand pentru ca managementul de aici este execelent, iar dragostea si grija cu care sunt inconjurarti copiii sunt deosebite. Acest tractor pe care l-au primit astazi ii va ajuta sa invete o multime de lucruri despre agricultura“, a explicat Bente Heuch, presedinta Fundatiei Bente AID.

Alte articole:   La 19 ani, s-a urcat la volan și băut și drogat! A fost prins de polițiști înainte să producă vreo tragedie!
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate