blog-logo

Arca lui Noe modernă ne-ar putea salva de la un dezastru

Arca lui Noe modernă ne-ar putea salva de la un dezastru

Descris ca un spațiu “verde”, auto-sustenabil, hotelul în formă de scoică ar putea rezista tsunami-urilor sau altor dezastre naturale, fiind echivalentul modern al legendarei arce a lui Noe, care i-a salvat acestuia familia, în timpul potopului biblic.

Are camere aerisite, o mulțime de zone verzi și, fără îndoială, servicii de 5 stele. Dar principalul motiv pentru care oaspeții s-ar îngrămădi pe Hotelul Ark (arcă), ar fi posibilitatea de a se salva dintr-o calamitate naturală de proporțiile celei descrise în biblie, prin care a trecut Noe. Clădirea futuristă a fost gândită să reziste inundațiilor cauzate de creșterea nivelului mării, fiind o adevărată “biosferă”, concepută ca un refugiu sigur.

Alte articole:   Zeci de șoferi amendați pe Transfăgărășan pentru blocarea traficului 

Conform arhitecților, construcția în formă de scoică din arcuri, cupole și cabluri îi distribuie hotelului în mod egal greutatea, făcându-l, astfel, rezistent și la cutremure. Designul presupune utilizarea panourilor solare și a unui sistem de colectare a apei de ploaie, pentru a asigura locuitorilor energie electrică și apă. Mediul asemănător cu cel al unei sere dispune de vegetație luxuriantă, pentru a ajuta la îmbunătățirea calitatății aerului și a asigura o sursă primară de mâncare. Structura bazată pe geamuri într-o proporție covârșitoare, permite luminii naturale să circule prin camerele interioare, pentru a reduce consumul de energie. Calitatea luminii este garantată de sistemul de auto-curățare cu care sunt dotate geamurile imense.

Alte articole:   Accident pe strada Hărmanului, duminică noapte

Arca modernă a fost concepută de firma rusească Remistudio, susținută de programul Architecture For Disaster Relief, al Uniunii Internaționale a Arhitecților. Alexander Remizov, unul dintre inițiatori, a spus: “Arca este o încercare de a răspunde provocărilor vremurilor noastre. Aprovizionarea este făcută de un sistem de susținere a vieții complet independent. Toate plantele sunt alese în funcție de compatibilitate, condițiile de iluminare și eficiența producerii de oxigen, toate cu scopul de a crea un spațiu atractiv și confortabil”.

Designul uluitor întrunește calitățile unor concepte prezente în filmele SF. Putem doar să sperăm ca cele mai îngrijorătoare predicții cu privire la încălzirea globală să se dovedească niște alarme false și ca Ark Hotel să nu devină destinația inevitabilă către secolul 22.

Alte articole:   Tichete sociale de 500 de lei pentru elevi. Cererile se depun în prima zi de şcoală
Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.