blog-logo

Amfiteatrul de la Drept botezat „Emil Poenaru“

Amfiteatrul de la Drept botezat „Emil Poenaru“

Sala festivă de la Corpul T al Universității Transilvania (situat pe strada Mihail Sadoveanu) va purta numele regretatului profesor universitar Emil Poenaru.

Anunțul a fost făcut astăzi, cu ocazia deschiderii festive a anului școlar la Universitatea Transilvania, în fața a sute de studenți și cadre didactice.

Inițiativa îi apaține decanului facultății de Drept, prof. univ, Cristinel Ioan Murzea, care a fost aprobată de Senatul Universității. Potrivit unor informații vehiculate în sală, este posibil ca și numele Facultății de Drept să poarte numele profesorului Emil Poenaru, cel care a înființat facultatea de la Brașov.

Universitatea ‘Transilvania’ şi-a deschis luni porţile pentru 21.000 de studenţi, propunându-şi să abordeze în relaţia cu aceştia ”un management de tip participativ, în cadrul căruia ei să dea tonul soluţiilor pentru proiectele şi problemele lor iar conducerea să susţină finalizarea acestora”, potrivit rectorului Ioan Vasile Abrudan.

Alte articole:   VIDEO Municipiul Brașov va fi deszăpezit, în această iarnă, cu 86 de autospeciale și utilaje

‘Cunoaştem faptul că evoluăm foarte rapid, într-o lume grăbită, poate destul de frecvent neînţelegătoare pentru voi, cei mai tineri. Civilizaţia avansează, caracterul celor tineri evoluează iar noi ca şi manageri ai unor instituţii de educaţie,dar mai ales ca formatori, trebuie să luăm în considerare aceste aspecte. Astfel, pentru a ne atinge obiectivele comune, parteneriatul dintre noi şi voi, precum şi susţinerea reciprocă trebuie să primeze mai mult decât orice’, a spus rectorul.

Universitatea Transilvania are 18 facultăţi, cea mai mare concurenţă în anul universitar 2012-2013 fiind la facultăţile de Sociologie-Comunicare, în special pentru comunicare şi relaţii publice, Drept, Ştiinţele Economice şi Medicină unde, la aceasta din urmă, comparativ cu anii trecuţi au fost foarte mulţi candidaţi pe un loc. Cele mai puţin căutate facultăţi au fost cele de Ingineria lemnului şi Ştiinţa şi Ingineria Materialelor, a precizat prorectorul Liliana Rogozea.

Alte articole:   Angajări fără concurs, la Gruparea de Jandarmi Mobilă ,,Burebista'' Brașov

Universitatea Transilvania are 800 de cadre didactice titulare şi 600 personal didactic administrativ, iar din cei 21.800 de studenţi, 12.000 sunt din afara judeţului Braşov.

 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.