blog-logo

Ultima acţiune organizată în judeţul Braşov în cadrul proiectului Let’S Do It România

Ultima acţiune organizată în judeţul Braşov în cadrul proiectului Let’S Do It România

Foto: Let’s Do It Romania

Ultima acţiune Let’S Do It România în judeţul Braşov va avea loc sâmbătă fiind aşteptaţi 10.000 de voluntari.
Municipiul Braşov şi alte 44 de primării din cele 58 din judeţ şi-au anunţat participarea la acţiune prin curăţarea mai multor zone de interes din cadrul localităţilor respective, a declarat joi într-o conferinţă de presă coordonatorul proiectului în judeţul Braşov, Sorin Striblea.
„Va fi ultima campanie pentru că implicarea este tot mai slabă. Ne-am propus să deschidem un proiect local pentru judeţul Braşov pentru a rezolva problemele care nu au fost rezolvate până acum şi anume, partea de aruncat, partea de sancţionat, partea de monitorizat şi cea de plantat copaci, pe care nu am reuşit să le rezolvăm până acum.
Acest proiect dorim să-l iniţiem împreună cu Garda de Mediu, Agenţia pentru Protecţia Mediului, Agenţia Judeţeană de Dezvoltare Durabilă, Agenţia Metropolitană, primăriile din judeţ şi toţi partenerii care ne pot ajuta pentru a realiza un proiect integrat în tot judeţul, nu doar într-un loc anume pentru că dorim să avem un judeţ model. Dorim, de asemenea, să propunem primăriilor să desemneze o persoană care să răspundă de mediu, care să poată da amenzi, care să verifice la sfârşit de săptămână zonele de picnic din raza localităţii respective.
În ceea ce priveşte plantatul copacilor vom lansa o iniţiativă ca să fie plantat câte un copac pentru fiecare nou-născut, iar localităţile să aibă un buget pentru o perioadă de 5-10 ani pentru aşa ceva“, a declarat Sorin Striblea, citat de Agerpres.
La acţiunile organizate până acum în judeţul Braşov în cadrul Let’S DoIt România au participat 40.000 de persoane care au strâns 530 de tone de gunoi. La acţiunea care va fi organizată sâmbătă se doreşte să fie adunate 100 de tone de gunoi.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Contribuabilii pot beneficia de ştergerea dobânzilor şi penalităţilor până în ianuarie 2022

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate