Primăria Brașov, în cârdășie cu extremiștii lui Laszlo Tokes

Primăria Brașov, în cârdășie cu extremiștii lui Laszlo Tokes

Partidul politic condus de Laszlo Tokes se lansează puternic în campania electorală la Brașov. Practic, deși la Brașov liderul local al UDMR, Kovacs Attila anunța înaintea alegerilor locale că partidele nu vor dezbina comunitatea maghiară, pentru a nu se disipa voturile, regula se pare că se schimbă la alegerile parlamentare.

Interesant este faptul că primarul PDL al Brașovului, George Scripcaru, „trădează“ fostul partener de guvernare, UDMR, și susține pe față PPMT. Scripcaru este un binecunoscut susținător al autonomiei teritoriale pe criterii etnice a maghiarilor din Transilvania, după cum scrie Dan Tănase pe blogul lui.

Evenimentul electoral are ca partener nu doar Primăria Brașov, la așa-zisa primă ediție a „Zilelor Culturale Maghiare din Brașov”, care ”își propune sa prezinte și să promoveze obiceiurile și tradițiile culturale din Brașov, dar și atragerea publicului românesc de toate vârstele, punând bazele unui dialog cultural”, după cum anunță organizatorii într-un comunicat transmis astăzi presei.

Alte articole:   Complexul Favorit din Poiana Brașov, scos din nou la vânzare. Care este prețul acestuia

Organizatorii evenimentului sunt Partidul Popular Maghiar din Transilvania, Asociația Pentru Diaspora Maghiară din Transilvania și Asociația EMNT însă pe materialele publicitare ale evenimentului apar menționate Primăria și Consiliul Local Brașov, precum și Ministerul Resurselor Umane din cadrul Guvernului de la Budapesta. Tupeul maghiarilor de la Budapesta începe să devină tot mai mare, în contextul în care nu este o noutate că aceștia se implică tot mai mult în politica internă a României, cu reacții modeste din partea oficialilor români.

Cine este Partidul Popular Maghiar din Transilvania? PPMT este condus de europarlamentarul extremist Laszlo Tokes.  În acest context, Primăria Brașov legitimează nu doar discursul șovin al europarlamentarului Laszlo Tokes ci și o altă invenția a revizionismului maghiar, ”diaspora maghiară din Transilvania”. Acest ”concept” al ”diasporei maghiare din Transilvania” a fost inventat de către revizionismul maghiar în urmă cu puțin timp și face referire la maghiarii care locuiesc în afara ”patriei interioare”, adică așa-zisul Ținut Secuiesc.

Alte articole:   O nouă avertizare meteo de vreme instabilă!
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate