blog-logo

Brașovul s-ar putea înfrăți cu Erbil (Irak)

Brașovul s-ar putea înfrăți cu Erbil (Irak)

Preşedintele Irakului, Jalal Talabani, va efectua o vizită oficială la Bucureşti, miniştrii de Externe Titus Corlăţean (senator PSD de Brașov) şi Hoshyar Zebari stabilind, într-o întrevedere desfăşurată la Adunarea Generală a ONU, continuarea demersurilor pentru realizarea vizitei.

De asemenea, ministrul Corlăţean a acceptat invitaţia omologului irakian de a face o vizită oficială la Bagdad, precizează un comunicat transmis joi de MAE, precizează Mediafax.

„Cei doi interlocutori au stabilit continuarea demersurilor pentru realizarea în scurt timp a unei vizite oficiale a preşedintelui irakian la Bucureşti. Ministrul român al afacerilor externe a acceptat invitaţia omologului său de a efectua o vizita oficială în Irak”, se arată în comunicat.

Totodată, oficialul irakian a salutat în întrevederea desfăşurată miercuri, la New York, proiectul deschiderii biroului consular al României la Erbil şi a dat asigurări că va sprijini propunerile concrete de cooperare ale părţii române, inclusiv cele legate de înfrăţirea unor oraşe precum Bagdad şi Bucureşti sau Erbil şi Braşov.

Alte articole:   Doar două studente au solicitat să se angajeze part-time la cantina Universității Transilvania

Cei doi miniştri au discutat şi despre participarea agenţilor economici români la reconstrucţia economică a Irakului.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.