blog-logo

Acuzații grave: Eurocopter și EADS „căpușează“ IAR Ghimbav

Acuzații grave: Eurocopter și EADS „căpușează“ IAR Ghimbav

Foto: Sebastian Dan

Acționarii minoritari ai IAR Ghimbav au declanșat ofensiva împotriva celor care vor să pună IAR Ghimbav pe butuci, pentru a prelua pe mai nimic activele societății. Astfel, reprezentantul fondului american de investiții Broadhurst Investment Limited, care are 5% din acțiunile de la compania IAR Ghimbav, Cătălin Moise, a acuzat grupul EADS, din care face parte concernul franco-germano-spaniol Eurocopter, că este o căpuşă pentru compania IAR Ghimbav.

„Broadhurst Investments Limited, SIF Transilvania şi MEI Roemenie en Bulgarije Fonds au obtinut revocarea Adunării Generale a Acţionarilor IAR din 16 iunie 2010. Victoria noastră împotriva devalizării penale a patrimoniului IAR Brasov de către grupul EADS prin Eurocopter Romania cu complicitatea administratorilor IAR Braşov şi a funcţionarilor din Ministerul Economiei este recunoscuta implicit de către domnul director general Banea că a stopat «cedarea celor mai importante active ale fabricii». Complicitatea autorităţilor române la această fraudă este de competenţa Foreign Corupt Practicies Act şi a SEC din SUA deoarece grupul EADS este listat pe pieţele de capital internaţionale”, susține cei de la Broadhurst Investment Limited într-un document depus la dosarul referitor la procesele refeitoare la ultimele decizii ale AGA IAR de prelungire a duratei de funcţionare a Eurocopter România.

Alte articole:   Patinatoarea Coronei, Mihaela Hogaş, este prima româncă din istorie care coboară sub 39 de secunde la o Cupă Mondială

Despre implicațiile acestui scandal și cum a evoluat situația economică la IAR și Eurocopter în condițiile date, aflați mai multe pe bizbrasov.ro.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate