blog-logo

Poliţia Braşov a dat start la „Săptămâna prevenirii criminalităţii“

Poliţia Braşov a dat start la „Săptămâna prevenirii criminalităţii“

Aceasta este o acţiune care se desfăşoară la nivel naţional, în perioada 24 –28 septembrie. Timp de o săptămână, poliţiştii vor organiza şi desfăşura activităţi structurate pe diverse domenii de prevenire.

Programul poliţiştilor este următorul:

24 septembrie 2012 – Prevenirea delincvenţei juvenile

ora 12.00 – Organizarea de către Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii (CAPC) a unei întâlniri cu elevii Colegiului „Ţara Bârsei“ din localitatea Prejmer , întâlnire în cadrul căreia le va fi prezentat un material video educativ pe tema prevenirii delincvenţei juvenile şi a consecinţelor comiterii faptelor penale.

În judeţul Braşov, poliţiştii vor organiza întâlniri cu elevii din şcoli şi licee pe tema prevenirii delincvenţei juvenile.

25 septembrie 2011 – Prevenirea victimizării minorilor

ora 10.00 – Organizarea unei activităţi educative în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov şi Clubul de copii ,,Oaki Junior,,. Activitatea se va derula la Şcoala Generală Bod cu participarea unui număr de 60 de copii din clasele 0, a I-a şi a II-a, şi va consta în jocuri şi concursuri pe tema prevenirii victimizării minorilor.

Alte articole:   Echipamente pentru comunicații sol-sol, în valoare totală de peste 1 milion de lei, au ajuns la Aeroportul Internațional Brașov

În judeţul Braşov poliţiştii vor organiza întâlniri cu preşcolari şi elevi din unităţile de învăţământ pe tema prevenirii victimizării minorilor. Vor fi abordate subiecte ca prevenirea dispariţiilor de minori , prevenirea violenţei în şcoli , siguranţa rutieră etc.

26 septembrie 2011 – Prevenirea infracţiunilor de furt

Ora 11.30 – Organizarea unei acţiuni pentru distribuirea de materiale informativ- preventive în cartierul Tractorul – Str.Codrii Cosminului.

În judeţul Braşov – Organizarea şi desfăşurarea de acţiuni pentru distribuirea de materiale cu recomandări preventive şi consilierea cetăţenilor din mediul urban şi rural. Acţiunile se vor desfăşura în zonele cu risc criminogen ridicat şi vor avea ca tematică prevenirea furturilor din locuinţe şi case de vacanţă, societăţi comerciale , autoturisme , a furturilor de animale şi furturilor de produse agricole.

Alte articole:   Incidența cazurilor de COVID-19 este 5,55 în municipiul Brașov și 4,39 în județ
27 septembrie 2011 – Prevenirea furturilor din autoturisme

ora 11.00 – Organizarea de către CAPC a unei activităţi preventive în municipiul Braşov, zona centrală.

În judeţul Braşov – Organizarea şi desfăşurarea de acţiuni pentru distribuirea de materiale cu recomandări preventive şi consilierea cetăţenilor din mediul urban.

28 septembrie 2011 – Siguranţă rutieră

ora 11.00 – Organizarea unei întâlniri cu participanţii la cursurile pentru obţinerea permisului de conducere din cadrul şcolii de şoferi CASADI din municipiul Braşov în scopul conştientizării acestora cu privire la consecinţele nerespectării legislaţiei rutiere. Acestora li se vor prezenta materiale video cu imagini de la accidente rutiere iar un reprezentant al poliţiei rutiere le va vorbi acestora despre importanţa adoptării unei conduite preventive în trafic.

Alte articole:   Se apropie vremea rinitelor alergice. Ce știm și ce nu știm despre ele

În judeţul Braşov poliţiştii din cadrul SPR vor organiza întâlniri cu preşcolarii şi elevii din unităţile de învăţământ pe tema prevenirii implicării copiilor în accidente rutiere. CAPC va pune la dispoziţia subunităţilor de poliţie materiale suport.

 

 

 

 

 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate