blog-logo

Apa de fântână, sursă de intoxicare cu nitraţi şi nitriţi

Apa de fântână, sursă de intoxicare cu nitraţi şi nitriţi

Ministerul Mediului şi Pădurilor (MMP) începe de astăzi campania de conştientizare a poluării cu nitraţi, o caravană urmând a se deplasa în 86 de comune, întrucât cea mai importantă sursă de intoxicare cu nitraţi şi nitriţi o reprezintă apa din fântână.

Ministerul Mediului şi Pădurilor lansează de luni, 24 septembrie 2012, caravana Campaniei de sensibilizare şi conştientizare a Proiectului “Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienţi”.

Caravana se va opri în 86 de de comune din zone vulnerabile la poluarea cu nitraţi, comune în care vor avea loc şi seminarii dedicate reducerii poluării surselor de apă, precizează, într-un comunicat de duminică, MMP.

Caravana porneşte din Bucureşti spre estul României prin judeţele Ilfov, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila şi Galaţi. Caravana va urca apoi spre nord-est, şi va opri în comune din judeţele Bacău, Iaşi, Suceava şi Botoşani. Traseul de revenire în Capitală este prin centrul ţării, astfel încât să treacă prin judeţele Neamţ, Harghita, Covasna, Braşov, Buzău, Prahova şi Dâmboviţa.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Expoziția ŢARA BÂRSEI - Spațiu meşteşugăresc multicultural - Centrul Cultural Reduta
  1. Da,uneori apa de fantana poate insemna boala.E imbucurator ca numarul de pacienti infestati scade de la an la an,dar nu e destul.In acest sens,trebuie sa remarc ca acest program demarat de Ministerul Mediului vine tocmai la fix,iar bazinul hidrografic Somes este foarte important,chiar daca nu este cel mai mare din tara!

    Reply
  2. Deci e vorba
    de o initiativa guvernamentala,care trebuie tratata cu maxima seriozitate!E vorba de viata oamenilor,nu e vreun capriciu de ecologist.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate