blog-logo

FOTOGALERIE Trambulina K90 de la Râșnov este aproape gata

FOTOGALERIE Trambulina K90 de la Râșnov este aproape gata

Lucrările la trambulina K9o de la complexul sportiv de la Râșnov sunt aproape de finalizare. Aceasta este și cea care va purta emblema orașului Râșnov. Astfel, complexul sportiv, cu cele patru trambuline este pregătit pentru Festivalul Olimpic al Tineretului din 2013. Mai mult, sportivii de la cluburile școlare se pot antena în condiții pe care le-ar mai fi putut găsi doar în Austria.

„În felul acesta, Râșnovul poate duce mai departe o tradiție extrem de veche care, fără existența acestei infrastructuri, cred că activitatea ar fi fost restructurată, iar Clubul Școlar Sportiv ar fi fost restrâns până la închidere. Acest lucru nu se va întâmpla, iar noi, râșnovenii, vom fi mândri că anul viitor vom organiza competiții de talie europeană și mondială, atât de biatlon, cât și de sărituri cu schiurile, schi fond sau combinată nordică. Mai mult, am convingerea că de de la Râșnov vor pleca viitorii campioni europeni și mondiali la aceste ramuri sportive“, a declarat pentru newsbv.ro primarul Adrian Veștea.

Alte articole:   Tichete sociale de 500 de lei pentru elevi. Cererile se depun în prima zi de şcoală

Iată câteva detalii tehnice despre trambulina K90 (reprezinta lungimea zborului pentru care este proiectata trambulina, adica, de 90 de metri).

  • – altitudine punct plecare      = 793,59 m
  • – altitudine punct lansare      = 749,16 m
  • – lungime zona de elan           = 94,5 m
  • – altitudine zona aterizare      = 681,00 m
  • – lungime totala                        = 333,41 m
  • – diferenta de nivel totala       = 112,59 m

De asemenea, trambulina K90 va fi dotată cu instalatie de înzapezit artificial și cu instalatie de udat/stropit, prin extinderea celor prevazute pentru trambulinele K64, K35 si K15, va fi construită o instalație de transport cu cablu (telescaun) pentru deservirea trambulinei K90 și se va construi o cladire multifunctională pentru sportivi, amplasata la baza complexului de trambuline. Nu a fost omisă nici realizarea unei instalatii de iluminat nocturn pentru a se putea utiliza complexul de trambuline si dupa lasarea intunericului.

Alte articole:   Râurile mici din judeţele Harghita, Covasna şi Braşov, sub avertizare de inundaţii până luni la amiază

Drumul de acces spre Valea Cărbunării a fost modernizat, la finele săptămânii lucrându-se la asfaltarea acestuia. Prin modernizarea drumului de acces s-a avut in vedere aducerea structurilor rutiere la parametrii tehnici corespunzători categoriei drumului, prin amenajarea podetelor si a malurilor. De asemenea, s-au rezolvat problemele de inundabilitate prin devierea cursului apei prin tuburi cu diametrul de 2.000 mm. Drumul de acces va avea trotuare si sistem de iluminat stradal.

In capatul zonei de acces au fost amenajate spații de parcare (150 automobile si 10 autobuze) precum si platforme destinate parcarii si montarii de containere destinate arbitrilor, presei, punct sanitar, televiziune etc.

 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.