blog-logo

Abramburiți, abramburiți, că tot se duce de râpă ceva!

Abramburiți, abramburiți, că tot se duce de râpă ceva!

Ecaterina Andronescu (ministru al Educației [?]) a fost nemulţumită de procentul de promovare de 44%. Iha!!!! Și ce și-a spus! Măi copii, așa nu se mai poate. Musai e să creștem raportările, că dă nasol la bobor.

Pentru că nu se mai poartă să o dăm de gard cu examenul de BAC, iar subiectele să ajungă la băieții deștepți înainte să fie validate de cei care ar trebui să le valideze, rafinamentul „experților“ în bătăi de câmpii, cu rezultat de excepție în îndobitocirea celor care cică sunt viitorul poporului, a atins noi amplitudini care ar trebui să ne dea fiori.

Ecaterina Andronescu, mult mai cunoscută în mediul academic drept Abramburica Educației (oricum cu multe clase peste sinistrul Funeriu care când vorbește cele mai moderne sisteme de concasat pietre intră în faliment) a declarat că Guvernul va recurge la ordonanţă de urgenţă pentru introducerea bacalaureatului profesional, dacă votul din Senat, aşteptat luni, va fi amânat din nou.

Alte articole:   Bacalaureat 2022, sesiunea de toamnă. Astăzi, proba scrisă la Limba română

Fără să disec prea mult, aș vrea să-i „felicit“ pe mâncătorii de bani publici prea mulți pentru munca prestată (dinozauri piloși impotenți profesional care rezistă tuturor sistemelor politice), din Ministerul Educației, care au găsit termenul de „Bacalaureat profesional“. Cu alte cuvinte, Bacalaureatul celălalt, de până acum și pe care trebuie să-l susțină cei care vor la facultate, este „neprofesional“. Deh, atâta minte, atâta fac…

Această analiză nu mi-am propus să o fac pe formă, ci pe fond.  Trec de la partea de ironie, la cea de fond: noul Bacalaureat are ca scop doar creșterea cifrelor din statisticile doamnei Ambramburica Andronescu: românii iau BAC-ul în număr covârșitor. Cui prodest? Raportărilor oficiale. Pentru că acești absolvenți nu sunt mai bine pregătiți.

Alte articole:   Apel la transparență! Solicităm sprijin din partea colegilor din presă și societății civile „să facem lumină”!

Și, culmea, nu rezolvă problema elitelor din liceele românești. Olimpicii la materiile umaniste sau reale nu pot ajunge la facultăți. Un „AS“ la matematică sau la literatură este în situația cretină, în continuare, de a pica Bacalaureatul „normal“, pentru că pică la materiile pe care nu le are în sfera de excelență. Cu alte cuvinte, olimpicii ar trebui să dea „Bacalaureatul profesional“ și apoi, când vor fi vreodată în stare, să devină ași la materiile pentru care nu au înclinații, să dea diferențele la „Bacalaureatul normal“ (??).

Și, uite așa, ne pleacă „creierele“ din România, genii – fără a forța această apreciere – care ajung să facă o carieră în alte țări, fără să mai aibă parte de umilințe marca Funeriu-Andronescu, după ce vin cocoșați de medalii de la olimpiadele internaționale pentru materii unde, în România,  sunt tratați cu sictir, în continuare, pentru că fie nu au învățat pe de rost comentarii literare insipide, pe care un om normal nu le înțelege nici cu DEX-ul în brațe sau pentru că nu a priceput că, dacă vrea să facă o Facultate de Muzică, trebuie să fie la nivelul unui candidat la Informatică, deși omul a făcut furori pentru că știe „să stoarcă“ lacrimi cântând la vioară…

Distribuie dacă îți place!
  1. Acum, ce sa zic si eu? Cand scrii ”pentru că pică la materiile care nu le are în sfera de excelență” e decat bine!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.