blog-logo

Al doilea centru de pregătire NATO din lume este la Braşov

Al doilea centru de pregătire NATO din lume este la Braşov

NATO are la Braşov un Departament Regional de Studii pentru Managementul Resurselor din Apărare ( DRESMARA). „Departamentul fiinţează ca o instituţie militară de învăţământ superior, parte a învăţământului de stat, toate diplomele şi certificatele sunt recunoscute pe plan naţional ba mai mult şi la nivel NATO, şi se adresează atât militarilor, dar prin unele programe şi civililor, pentru că managementul resurselor nu este o problemă strict militară, el reprezintă un vector important, vital în orice activitate de conducere a oricărei instituţii fie ea privată sau de stat. De fapt toate datele privind activitatea şi obiectivele, structura, organizarea şi programa DRESMARA sunt la vedere, există un site cu toate informaţiile necesare”, a precizat  lt. col. Florin Eduard Grosaru, directorul Departamentului Regional de Studii pentru Managementul Resurselor din Apărare ( DRESMARA) din Braşov.

Alte articole:   Virgil Musta și Raed Arafat, despre cum vom putea petrece sărbătorile de iarnă

Centrul se numeşte regional, pentru că nu se adresează numai militarilor sau studenţilor români, el reprezintă o verigă a sistemului de pregătire NATO acţionând ca un centru Regional de pregătire în domeniul managementului resurselor de apărare în cadrul Alianţei Nord-Atlantice. Toate cursurile, mai puţin masterul se ţin în limba engleză, fiind un centru de pregătire NATO.

Al doilea centru NATO din lume

Ca domeniu de activitate, atât în ceea ce priveşte managementul resurselor de apărare, cât şi cel al resurselor informaţionale Centrul de la Braşov este a doua structură de pregătire în cadrul NATO. Primele structuri sunt Institutul de management al Resurselor de Apărare din cadrul Institutului Naval Monterey California pe acest domeniu, respectiv Institutului de Management al Resurselor Informaţionale din cadrul National Defence University din Washington DC pe problematica informaţională. „De aici am «importat» know-how, prin programe gen «train the trainers». Suntem singura instituţie de învăţământ militar în Europa care desfăşoară activităţi pe aceste domenii şi singura din învăţământul militar sau civil din ţară cu aceste preocupări la nivel postuniversitar”, a mai subliniat Gorsaru.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.