Răzvan Popa îl critică dur pe blog pe Scripcaru pentru risipirea banului public

Răzvan Popa îl critică dur pe blog pe Scripcaru pentru risipirea banului public

Viceprimarul Brașovului, Răzvan Popa (PSD – foto), a dezvăluit pe blogul personal, în replică la analiza termoficării din Brașov, făcută de newsbv.ro, câți bani a risipit administrația lui George Scripcaru pe investiții inutile în materie de centrale termice pentru școli (din sursele newsbv.ro a existat o firmă extrem de agreată, iar dacă domnul viceprimar sapă sau îl bagă cineva în seamă și i se dă acces la acte poate spune și opiniei publice cine a încasat banii pentru aceste investiții).

Onest cum îl știmdin campania electorală, domnul viceprimar Popa ne explică și ce pierderi au existat pentru bâlbâielile domnului primar George Scripcaru: „putem observa dintr-un calcul simplu că economia la bugetul local cu această mişcare (racordarea unităților de învățământ la sistemul centralizat de termoficare – n.a.), ar fi de peste 300 milioane de lei vechi în acest an“.

Chiar dacă nu o spune explicit, Răzvan Popa începe să confirme teoria lansată tot de newsbv.ro, că se pune de o mare „Cooperativă“ la Consiliul Local. „ Nu îţi trebuie cinci facultăţi ca să-ţi dai seama că este o decizie oportună şi justificată. Evident că centralele şcolilor în care s-au băgat bani cu ani în urmă rămân acolo unde sunt, adică la şcoli, şi vor fi folosite ca soluţie de rezervă în caz de avarie“, precizează domul viceprimar pe blog.

Adică ce să înțelegem, că s-a pus batista pe țambal și ce a fost a fost, iar proștii care au votat cu USL pentru că au existat fărădălegi și abuzuri care i-au nemulțumit trebuie să se resemneze până la următoarele alegeri locale?

„ Şi nu în ultimul rând este o diecizie asumată de a nu lăsa de izbelişte peste 30.000 de braşoveni care mai beneficiază de acest sistem“, mai scrie social-democratul Răzvan Popa. Păi și ce facem cu restul de 250.000 de brașoveni, care nu primesc subvenție de la Primărie? Îi punem la index? Îi scoatem de pe listele de la viitoarele alegeri?

Alte articole:   Asociere între Municipalitate şi Consiliul Judeţean pentru un nou spital al Braşovului
Loading...
 1. aha.
  astept sa citesc pe blogul personal al Dlui. Razvan Popa replica.
  Ironica sau nu.

  Reply
 2. Sebastian Dan…ori nu înţelegi, ori te prefaci că nu înţelegi.

  Jocul ăsta cu răstălmacitul şi interpretatul poţi să-l faci, dar nu cu mine. Nu de alta, dar l-am practicat şi într-o vreme şi îl cunosc.
  În altă ordine de idei, dacă ai cunoştinţă de firme şi nereguli…spune-le, scrie-le, pune-le pe masă! Eşti jurnalist, asta e datoria ta. Eu nu fac anchete!

  Accept oricând o dezbatere publică pe tema discutată, dar aştept şi soluţii. Soluţii asumate, în aşa fel încât să depăşim momentul retoricii fără noimă sau a criticilor de dragul criticii!

  Reply
 3. Este regretabil ca un fost jurnalist cand ajunge sa detina o functie publica se face ca ploua si cand cineva ii sesizeaza o situatie asteaptă de la petent sa ii faca si dosarul… Pai ce sa mai asteptam de la militieni? sa mergem cu hotul de mana? sa il si punem sa declare cu avocatul de mana ca a comis-o?? atunci de ce mai avem nevoie de institutii? Faceti anchete! administrative! De aceea sunteti viceprimar! daca vi se da voie! pentru ca incepe sa semene cu un teatru de papusi gluma asta de administratie locala rezultata după alegerile din iunie! nu va fie frica.

  Reply
 4. Domnule vice…
  Ca sa va citez :”Jocul ăsta cu răstălmacitul şi interpretatul poţi să-l faci, dar nu cu mine. Nu de alta, dar l-am practicat şi într-o vreme şi îl cunosc.”

  Pai asta faceti si acum! Rastalmaciti si interpretati! Tot ce faceti este doar teatru ieftin!
  Gasiti solutii, faceti problemele sa dispara sau sa nu mai aiba aceeasi gravitate. Nu mai lansati fumigene, s-ar putea ca intr-o zi sa nu mai gasiti iesirea de la atata „perdea de fum”.

  Reply
 5. Oricum, astept o continuare pe blogul domnului viceprimar prin care sa ne raspunda la problemele semnalate. nu intereseaza pe nimeni polemica cu un ziarist.
  dar poate explica logica social-democrata de a da subventii la incalizire la toti cei bransati in sistemul centralizat, indiferent de venit, iar GROSUL brasovenilor platesc taxe si impozite si „o iau in brate“

  Reply
 6. […] http://newsbv.ro/2012/razvan-popa-il-critica-dur-blog-scripcaru-risipirea-banului-public/ This entry was posted in STIRI VIDEO BRASOV and tagged 1235.ro, aeroport brasov, aeroportul brasov, anunturi brasov, articole brasov, Articole din ziarele, bloguri brasov, blogurile si revistele din Brasov, gazeta brasovului, jurnal 1235, liceul saguna, reviste brasov, stiri brasov, stiri locale, stiri locale brasov, Stiri Locale Brasov | Tagged 1235, stiri video brasov, wiki brasov, wikibrasov.wordpress.com, ziare anunturi brasov, ziare brasov, ziare online brasov by montecarlomonaco. Bookmark the permalink. Cancel Reply […]

  Reply
 7. D-le viceprimar Razvan Popa!
  De ce continuati cu noul Consiliu Local sa furati banii publici?
  La propunerea primarului reales, a fost elaborata H.C.L. nr. 389/24.08.2012 privind modificarea H.C.L. nr. 804/2010 privind desemnarea reprezentantilor Municipiului Brasov in Adunarea Generala a Asociatiei “Sport Club Corona 2010 Brasov”.
  Atentie: in cap de lista este cosilierul P.S.D. Liviu Lupu!
  Asociatia Sport Club Corona 2010 Brasov este o asociatie infiintata in baza O.G. nr. 26/2000, nefiind de utilitate publica declarata prin hotarare de guvern. Cum e posibil plata a 25000 euro, anticipat in luna ianuarie a fiecarui an (vezi H.C.L. nr.778/2011) din bani publici catre 7 membri reprezentanti ai municipiului Brasov ? (6 cosilieri locali si un directoras din primarie).
  Toate hotararile legate de astfel de asociatii sunt ilegale; trebuie analizate si revocate; banii recuperati de la cei vinovati iar parchetul trebuie sesizat (daca nu se autosesizeaza) pentru deturnare de fonduri si spalare de bani, evident publici. Prefectul este egal cu zero cu juristi gen Gratiela, care ar trebui sa verifice aceste hotarari!
  Toate hotararile legate de Sport Club Corona cu atribuiri directe (fara licitatie) de imobile – terenuri sunt total ilegale!
  Primarul reales a mai promavat H.C.L. 349/24.08.2012 privind aderarea Municipiului Brasov la Asociatia pt. Promovarea si Dezvoltarea Turismului Brasov.
  – Art. 1.5 din Legea administratiei publice locale nr. 215/2001 defineste “asociatiile, fundatiile recunoscute ca fiind de utilitate publica in conditiile legii”;
  – Cap.vi din Ordonanta nr. 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii se refera la “obtinerea statutului de utilitate publica a asociatiilor, fundatiilor, federatiilor”, iar din art. 38 rezulta ca recunoastere acestora se face prin hotararea Guvernului Romaniei.
  Prin aceste asociatii, de regula se spala bani publici.
  Sper ca noul Consiliul Local sa nu faca la fel ca precedentele Consilii; daca vor continua cu alocarea de tot felul de bani si cotizatii din banii publici catre tot felul de asociatii, atunci degeaba au fost votati si vor ajunge sa fie verificati de organele in drept, ceea ce se intampla acum la Consiliul Judetean.
  Daca doriti pot sa va insir o sumedenie de astfel de asociatii, prin care s-au deturnat milioane de euro, iar actiunea continua, desi exista o alta majoritate in C.L.
  Apropo, legat de CET Brasov, va indic numai H.C.L. nr. 269/2011 si se poate pune de un dosar penal; pot explica si dovedi orice afirmatie a mea!

  Reply
 8. teama de 10%…zece procente..atata a lipsit pentru ca leonte sa strice treburile cooperativei..sa fie un vicepresedinte care poate deveni presedinte de filiala judeteana si sa sparga alianta tacuta dar arhicunoscuta nita-scripcaru.
  recapitulam…ghirda primeste cinema modern la pret de apartament de 2 camere. firma lui lupu il protejeaza pe scripcaru in campania electorala..
  aceste doua aspecte pot fi simple coincidente
  daca ne uitam la lucrai contractate..reabilitari gradinite, scoli, si alte edificii de cultura..gen bazinul olimpic…ne trezim in fata adevarului..nu sunt coincidente.
  pnl-ul brasoveam a pierdut alegerile..la brasov castigatori au fost psd-pdl…usl?? exista numai la cj…ca acolo influenta lui scripcaru e infima sau aproape nula.
  si revenind la anchete..investigatii controale….care sunt rezultatele controalelor curtii de conturi la brasov?
  orice om cu scaun la cap cand preia o gestiune…cere un audit..intern…o expertiza contabila..o evaluare..si apoi intra in hora…la primarie si cl brasov intai am dat mana ca la hora unirii si apoi am vazut ca desi trebuia sa avem pasii diferiti..mergem pe aceasi gama…

  Reply
 9. D-le Vice,
  pornind de la intelepciunea poporului roman si de la educatia crestin – religioasa, eu stiu cel putin doua lucruri: nu judeca in necunostinta de cauza si nu te mai uita la capra vecinului ca s-ar putea sa iti moara propria capra in timpul asta. Cat despre veleitatile tale de jurnalist, ar fi cam multe de dicautat dar nu este cazul acum. Printre altele, tuturor celor ce te mai considera un jurnalist „de frunte” al targusorului nostru, le pot spune din surse sigura ca, „fapt divers”, transcrieri ale purtatorilor de cuvant, „eveniment” si alte umpluturi pentru pagini tiparite, nu inseamna jurnalism. Asa ca, lasati-o cu totii si in special dumneavoastra D-le Vice. Altfel, macane!

  Reply
  • Eu nu m-am laudat niciodata cu niciun fel de veleitati. Probabil ca aveti o problema de intelegere…Dar spre deosebire de multi, eu imi asum ce fac si ce spun. Indiferent de consecinte. In rest, constat o oarecare incoerenta in exprimarea dumneavoastra si nu pot sa va raspund pentru simplul motiv ca nu inteleg ce vreti sa spuneti. Cine macane? Si ce legatura are asta cu subiectul aflat in discutie?

   Reply
   • Cum va asumati si cum intelegeti ca : Lupu Liviu si Ghirda Mihai, amandoi P.S.D. baga in buzunare ilegal cate 25000 euru anual din bani publici conform hotatarilor consiliului local precizate mai sus?
    Sau poate imparte banii nu stiu cu cine, si d – aia o tot macaniti ?
    De ce tolerati astfel de incalcari ale legii ?
    Sa va fie rusine ca nu ati facut nimic, in afara votului „da” al consilierilor dvs., pentru un grup infractional care spala banii ilegal!
    Daca veti propune revocarea acestor hotarari si veti lua atitudine, imi cer scuze anticipat.
    Daca nu, sper ca initiatorii si cei care au votat astfel de hotarari ilegale sa – si faca bagajele si sa plece unde le e locul!

    Reply
 10. Si iaca-ta am trait si asta: presa liberalilor ataca roscovanii pesedisti.
  O fi ramas liberalii in afara vreunuim biznis, de asta o fi asa de porniti impotriva noii coohoperative????

  Reply
 11. Ca de obicei discutam despre cu totul altceva decat subiectul. Este tipic! E cineva care o o tot da cu Ghirda si Lupu! Fratilor, daca cineva face ceva ilegal nu asteptati de la mine sa-l bag la puscarie. Din punctul meu de vedere inca mai functioneaza prezumtia de nevinovatie. Este ceva ilegal, sesizati organele competente. Nu va dati cocosi pe internet in spatele unor pseudonime.
  Astept in continuare sa dezbatem despre echitate in administratia publica si sistemul de termoficare.

  Reply
  • Razvan are dreptate! s-a deviat de la subiect. corect este sa aflam cat de echitabil este ca unii sa primeasca subventii de la bugetul local, indiferent de venit, doar pentru ca sunt racordati la reteaua centralizata, iar altii, care nici macar tehnic nu se pot racorda, chiar daca au venituri reduse, nu primesc subventie

   Reply
  • Unul dintre viceprimari a semnat proiectul de hotarare prin care s-a aprobat H.C.L.nr.389/2012!
   Florin este chiar prenumele meu!
   Cocosi sunteti voi care nu stiti cum sa furati din banii publici!
   Faptul ca, in loc sa luati atitudine, desi v-am dat toata baza legala, ma face sa cred ca sunteti si veti fi la fel ca toata clasa politica!
   Legat de termoficare, daca va duce capul si e clar ca nu, analizati alt jaf pe care vi l-am dat mai sus, respectiv H.C.L. nr. 269/2011.

   Reply
 12. sa spunem lucrurilor pe nume…Ona puncta faptul ca la capitolul jurnalism…viceprimarul a scris in pagina de fapt divers si expres, asta insemand ca il cunoaste ff bine, vezi remarca cu stirile de la politie sau ce mai comunicau purtatorii de cuvand. adevarul e ca nu toti ziaristii pot fi editorialisti..trebuie sa faca si munca de jos cineva..nu e rusine..e in limitele normalului.anormal este sa intram in polemica asta cu rastalmacitul…cine are dovezi sa le publice..aici..pe blog..unde vrea el…dar sa ne dea link-ul.
  nu in ultimul rand..newsbv , cum gresit au interpretat negrii din laboratoarele portocalii, este liber si profesionist…nu are culoare politica…
  si in final…despre cooperativa ca e pdl-psd, sau pnl-psd-pdl, conteaza mai putin…toti vrem ca banul public sa fie cheltuit cu folos pentru cetateni..si nu pentru investitorii din umbra care au finantat noua generatie de politicieni si care trebuie sa recupereze investitiile.

  Reply
  • Haideti sa ne lamurim cu chestiunea cu jurnalismul si inchid aici subiectul…
   Faptul ca „Oana” habar nu are unde si ce am scris nu are nicio relevanta decat dintr-un singur punct de vedere…chiar nu ma cunoaste foarte bine. Administratorul acestui site stie foarte bine…dar nu conteaza. Pe de alta parte eu nu am facut referire niciodata la calitatile unui fost coleg si cu atat mai putin la ale mele. Este o chestiune de bun simt. Dar nu am pretentii! Cei care cunosc munca de ziarist stiu foarte bine ca este mult mai greu sa documentezi o stire, decat sa faci un editorial din birou. Tot respectul pentru cei care fac teren!
   In privinta banului public…eu am preluat o situatie a incalzirii. Datoria mea este sa o fac sa fie eficienta, cu cheltuieli transparente. Faptul ca prin decizia de racordare a scolilor se face o economie de 300 milioane lei vechi la bugetul local, pana la finele anului, cred ca se inscrie in aceasta directie.

   Reply
 13. sorry.. scriam cand ati postat, sebi si razvan…dezbatarea, si nu aici.. ci una publica.. la primarie.. trebuie sa fie.. mai este viabil si rentabil un sistem de termificare centralizat? rolul centralalor electro-termice-CET este sa produca energie elecrica si ca produs secundar agent termic..
  Sunt subventiile „cadouri” electorale?
  despre asta dezbatem daca asta ne arde..

  Reply
  • Corect! Asta este tema discutiei. Este viabil…Germania, Danemarca, Austria…au sisteme centralizate de incalzire. Dar trebuie eficientizat prin reducerea pierderilor, altfel nu este rentabil in primul rand pentru cetateni.

   Reply
 14. Educatia, educatia, educatia…ne lipseste cu desavarsire , romanul tot prost ramine.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap