Braşovul, „raiul” balastierelor ilegale: încă una la Ghimbav

Braşovul, „raiul” balastierelor ilegale: încă una la Ghimbav

Preşedintele Comisiei pentru protecţia mediului, din cadrul Consiliului Judeţean Braşov, Ionel Fliundra, a tras un semnal de alarmă cu privire la faptul că numărul balastierelor ilegale de pe raza judeţului Braşov se înmulţeşte de la o zi la alta. Exploatările de minerale din zona Budila-Tărlungeni nu mai sunt o noutate, chiar Prefectura Braşov efectuând recent un control în zonă, fiindcă gropile lăsate în urmă de firmele care au exploatat balastul au fost acoperite cu… deşeuri, devenind astfel un focar de infecţie.

Un nou exemplu dat de Fliundra este exploatarea care a apărut „peste noapte” în zona oraşului Ghimbav şi care s-a extins şi spre Codlea, dar care funcţionează, după cum a precizat acesta, fără a avea avizele necesare. „Autorităţile locale închid ochii la ceea ce se petrece. Cred că nici la canalul Dunăre – Marea Neagră nu s-au făcut asemenea exploatări. Se scoate pietrişul, iar apoi se acoperă cu pământ. Pentru că nu există o autorizaţie, practic acea firmă nu contribuie cu nici un ban la bugetul local. Face doar profit, fără să plătească taxele care se cuvin, dar mai ales să existe un control asupra a ceea ce se întâmplă. Nici măcar nu sunt proprietari pe respectivul teren”, a explicat consilierul judeţean.

Alte articole:   Viceprimarul Costel Mihai cere autorităților să verifice staţia de asfalt are funcționează fără aviz

Acesta consideră că legislaţia în domeniu ar trebui să fie mai dură, altfel mediul înconjurător va avea în continuare de suferit.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate