blog-logo

Drumurile judeţului vor fi reparate „pe datorie” sau cu fonduri europene

Drumurile judeţului vor fi reparate „pe datorie” sau cu fonduri europene

Drumul judeţean care face legătura între Moieciu de Sus şi Moieciu de Jos este într-o stare deplorabilă pe mai multe tronsoane, fiind plin de gropi şi de denivelări. Şoseaua este tranzitată în special de turiştii care vin la pensiunile din zonă şi care pleacă acasă cu o imagine destul de proastă despre judeţul nostru. Autorităţile au găsit acum o soluţie pentru ca drumul să fie refăcut, respectiv accesarea de fonduri nerambursabile prin Programul Operaţional Regional. În acest sens, este nevoie ca CJ Braşov să încheie un parteneriat cu Primăria Moieciu. Înţelegerea va fi parafată, astăzi, prin adoptarea unei hotărâri de către plenul Consiliului Judeţean. După realizarea proiectului tehnic şi stabilirea exactă a costurilor acestei investiţii, se va propune cu prioritate alocarea din bugetul judeţului pe 2013, a sumelor necesare pentru cofinanţare.

Alte articole:   Două păstrăvării de la poalele Munților Făgăraș, grav afectate de exploatările forestiere. Peștii mor din cauza poluării masive

Un nou împrumut pentru drumuri

Nu în ultimul rând, CJ Braşov a intenţionat să ia un împrumut de 20 de milioane de lei pentru reabilitarea şi modernizarea sistemului de drumuri judeţene, însă, pentru că perioada de pe care şefii administraţiei judeţene o doreau era de 17 ani, nici o bancă nu a vrut să acorde acest împrumut. Conducerea CJ Braşov vrea acum să lanseze o nou licitaţie în vederea atribuirii contractului de servicii de acordare credit şi să reducă termenul de rambursare a banilor la zece ani. Valoarea estimată a costurilor cu finanţarea rambursabilă este de peste 11,5 milioane de lei.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate