Consiliul Judeţean şi-a împărţit „sărăcia”. Cererile de finanţare au curs însă, cu nemiluita

Consiliul Judeţean şi-a împărţit „sărăcia”. Cererile de finanţare au curs însă, cu nemiluita

Propunerile de acordare a unor ajutoare financiare sau de finanţări pentru diferite investiţii sau lucrări derulate de unităţile administrativ teritoriale din judeţ au curs în şedinţa de plen a Consiliului Judeţean de ieri.

Solicitările financiare ale consilierilor judeţeni au totalizat aproximativ 1,5 milioane de lei, însă administraţia judeţeană a avut la dispoziţie doar 500.000 de lei din cota de 20% din TVA alocată judeţului Braşov, bani care trebuiau direcţionaţi obligatoriu spre plata unor datorii pe care le au primăriile la diferite firme.

„Nu mă bucură aceste propuneri financiare, fiindcă banii sunt tot mai puţini. Toate sumele propuse vor fi alocate în limita fondurilor disponibile. Odată cu diminuarea bugetului vin şi foarte multe cereri pe partea socială, pe care aş vrea să le putem onora, dar în condiţiile actuale nu o vom putea face. Cel mai probabil, aceste propuneri vor fi prinse doar în bugetul pe anul viitor”, a explicat preşedintele Consiliului Judeţean Aristotel Căncescu.

Alte articole:   Brașovul, printre județele în care se înregistrează un trend crescător de infectări cu COVID-19

Bugetul Consiliului Judeţean a fost unul extrem de mic în acest an, iar, din cota de 20% din TVA la nivelul judeţului, autorităţii nu i-au revenit decât aproape 500.000 de lei, bani care au avut o destinaţie precisă: plata arieratelor primăriilor. „O să fim cât mai echilibraţi în ceea ce priveşte împărţirea acestor sume, pe care o vom face în funcţie de nevoile fiecărei localităţi şi nicidecum pe criterii politice”, a asigurat preşedintele CJ Braşov.

Cele mai mari sume au fost cerute de consilierul judeţean Attila Kovacs, 400.000 de lei, aferenţi construirii unui garaj în comuna Ormeniş pentru maşina de pompieri primită recent, 642.000 de lei pentru cofinanţarea lucrărilor la Casa de Cultură din Rupea, sumă cerută de consilierul Ghoerghe Sarafinceanu, dar şi 445.000 pentru Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, sumă solicitată prin intermediul consilierului judeţean Claudiu Cornea. Desigur că au existat şi solicitări financiare pentru „distracţii“, cum ar fi zilele unor comune sau oraşe.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...
 1. din ciclul două paie la trei magari…

  Reply
 2. Ungurului Attila Kovacs ii place cifra „4”:
  – 400.000 lei pentru un garaj intr – o comuna ???
  – 4 milioane euro de la fostul ministru ungur al mediului, pentru nu stiu ce canal la aeroportul inexistent de la Ghimbav ???
  Crede ca poate fura iarasi ?
  N -ar strica inca o perchezitie a D.N.A. la Consiliul Judetean Brasov !
  Poate se lasa din nou cu lesinuri…

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate