Care este „secretul” accesării fondurilor pentru sistemele de irigaţii

Care este „secretul” accesării fondurilor pentru sistemele de irigaţii

Chiar dacă recoltele nu au fost bune anul acesta, nu înseamnă că totul e pierdut. Conservatorii îi îndeamnă pe fermieri să nu se mulţumească doar cu ajutoarele acordate de guvern pentru compensarea efectelor secetei, ci trebuie să se gândească şi la viitor.

Nicoleta Buta, vicepreşedintele organizaţiei municipale a Partidului Conservator, a precizat faptul că de o săptămână s-a deschis o sesiune de finanţare pentru proiecte de dezvoltare a infrastructurii, pe componenta de irigaţii şi alte lucrări de îmbunătăţiri funciare.

Practic bugetul pentru acest domeniu a fost suplimentat cu 60 de milioane de euro, din care 80% contribuţia Uniunii Europene, iar restul, a statului român. Acesta consideră că timpul rămas până la 15 octombrie, până când se pot depune proiecte, nu trebuie irosit, la fel nici fondurile alocate.

„Fermierii ar trebui să ştie, în primul rând, că trebuie să se asocieze pentru a putea accesa un asemenea proiect, că valoarea maximă eligibilă este de un milion de euro şi că proiectul trebuie să fie în valoare de minim 5 mii de euro pentru a putea intra în analiză”, a precizat vicepreşedintele organizaţiei municipale a PC Braşov.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   4 pacienți infectați cu coronavirus au solicitat externarea din spitalele brașovene!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.