blog-logo

10.000 de lei din bugetul judeţului pentru sărbătorirea revoltei muncitoreşti din 1987

10.000 de lei din bugetul judeţului pentru sărbătorirea revoltei muncitoreşti din 1987

Aleşii judeţului vor lua în discuţie, în şedinţa de plen de marţi, alocare unor sume necesare pentru organizarea evenimentelor prilejuite de împlinirea a 25 de ani de la revolta anticomunistă a muncitorilor de la uzina de autocamioane din 15 noiembrie 1987. Pentru buna organizare a evenimentului Consiliul Judeţean Braşov îşi propune să aloce Asociaţiei 15 Noiembrie 1987 10.000 de lei.

Evenimentele din acest an sunt cu atât mai speciale cu cât se împlineşte un sfert de veac de când braşovenii au avut curajul să se opună regimului comunist şi practic să pregătească Revoluţia din ‘89. Cu această ocazie, în Piaţa Sfatului, din 15 septembrie, va fi amenajat un fel de muzeu în aer liber care va cuprinde cronologia evenimentelor din timpul revoltei muncitorilor braşoveni, dar şi fotografii de la revolta minerilor de la Motru din 1970 şi a minerilor din Valea Jiului din 1977. De asemenea, vor fi expuse fotografii ale mişcărilor de la Budapesta din 1956, Primăverii de la Praga şi ale Sindicatului Solidaritatea din Polonia. Muzeul va rămâne deschis până pe 15 noiembrie.

Alte articole:   Adrian Veștea a prezentat prioritățile pentru dezvoltarea Braşovului și avantajele competitive ale judeţului, la Maratonul de Business

Citeşte aici mai multe despre evenimentele prilejuite de această sărbătoare

Totodată, aleşii judeţului vor să le aloce 6.000 de lei şi deţinuţilor politic braşoveni, pentru ca aceştia să poată participa la comemorările semenilor lor, ce se organizează, luna aceasta, la penitenciarele din Gherla şi Aiud, adevărate uzine ale morţii între anii 1948 – 1962, după cum au fost numite de aceştia.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate