blog-logo

Handbal: Corona Brașov deschide sezonul cu „U“ Jolidon Cluj

Handbal: Corona Brașov deschide sezonul cu „U“ Jolidon Cluj

Cel mai ciudat sezon al Ligii Naţionale de handbal feminin va debuta chiar astăzi, unul la care a fost înscrisă şi naţionala de tineret a României!

După o vacanţă de mai bine de trei luni, echipele angrenate în Liga Naţională de handbal feminin vor lua startul într-un nou sezon. Pauza a fost, însă, atât de lungă încât nou-promovata Terom Iaşi fost doborâtă de problemele financiare şi s-a retras din campionat, deşi oficialii Federaţiei Române de Handbal au scăzut numărul echipelor în acest sezon, de la 14 la doar 12, şi pentru a evita asemenea probleme. Totuşi, membrii FRH au găsit o soluţie cel puţin ciudată de a umple golul lăsat de dispariţia echipei ieşene.

Lotul naţional de tineret al României a devenit al 12-lea club din Liga Naţională, astfel că întrecerea feminină internă va avea la start şi o formaţie cu numele România. De menţionat, însă, că această echipă va fi formată doar din jucătoarele care nu au un contract cu vreo echipă de club din ţară, astfel că sunt destule şanse ca naţionala de junioare să devină ciuca bătăilor în acest campionat.

Noul sezon va debuta astăzi, odată cu partidele Corona Braşov – „U” Jolidon Cluj, respectiv HCM Baia Mare – HCM Roman, iar restul meciurilor se vor disputa mâine. Dacă două dintre formaţiile din Transilvania vor deschide sezonul, cealaltă, HC Zalău, va închide această primă etapă săptămâna viitoare, atunci când este programat duelul cu Oltchim Râmnicu Vâlcea.

Alte articole:   Valiza cu amintiri a Mariei Butum din satul Veneția de Sus

Pentru sezonul 2012-2013, obiectivul trasat de conducerea clubului este clasarea pe un loc care să permită participarea în cupele europene.
„Toate echipele cu pretenţii s-au întărit în această vară. Nu văd ce echipă ar putea încurca Oltchimul în drumul spre un nou titlu, dar lupta pentru un loc de cupe europene va fi foarte dură. Alături de noi, şi Zalăul, Clujul, Brăila, Romanul, Baia Mare sau CSM Bucureşti, vor ţinti cupele europene. Nu va conta dacă vom încheia campionatul pe locul 5, important este să prindem o poziţie care să ne permită participarea în cupele europene”, este de părere Mariana Târcă.
“Avem o echipă nouă, dar de la meci la meci se va vedea o creştere în jocul nostrum. Cred că obiectivul trasat este perfect realizabil” spune şi căpitanul echipei Corona Brașov, Alina Măerean.

Spre deosebire de campionatul trecut, această parte a ţării a pierdut o echipă. Cetate Deva a retrogradat în Divizia A, astfel că Ardealul speră să facă o figură bună doar prin „U” Jolidon Cluj şi HC Zalău, formaţia pregătită de către noul selecţioner al României, Gheorghe Tadici.

Alte articole:   Valiza cu amintiri a Mariei Butum din satul Veneția de Sus
Oltchim, fără rival

O surpriză plăcută poate fi, însă şi HCM Baia Mare, însă nici în acest sezon pare că nu există adversar pe măsură pentru Oltchim Râmnicu Vâlcea, o echipă care s-a întărit serios în pauza competiţională. Vâlcencele au drept scop câştigarea Ligii Campionilor, iar cele 22 de meciuri din întrecerea internă ar urma să fie doar pregătitoare pentru marile dueluri din competiţia europeană. „U” Jolidon rămâne principala favorită pentru obţinerea unui nou titlu de vicecampioană a României, iar „studentele” au arătat în pregătiri că nu degeaba şi-au propus acelaşi ţel şi în acest sezon. „Obiectivul normal că va rămâne tot ocuparea locului secund, pentru că nu poţi să-ţi propui poziţia a şaptea acum, după ce anul trecut ai terminat pe doi.

Campionatul va fi deschis oricum, iar ce îmi doresc eu este ca fetele să fie sănătoase”, a spus tehnicianul clujencelor, Gheorghe Covaciu, cel care a răsuflat uşurat în această vară, după ce câteva dintre cele mai bune jucătoare din lot au preferat să-şi continue angajamentele cu formaţia ardeleană. C

Alte articole:   Valiza cu amintiri a Mariei Butum din satul Veneția de Sus

a întotdeauna în ultimele sezoane, principala contracandidată la poziţia secundă va fi HC Zalău, care a anunţat gânduri mari pentru acest sezon, mai ales că sălăjencele au o finală de cupă europeană ce face parte din palmaresul sezonului trecut. Pentru că partida cu Oltchim a fost amânată cu o săptămână, Zalăul va debuta în noul sezon duminică, chiar împotriva naţionalei de tineret a României. Acest adversar îl va interesa în mod special pe Tadici, care poate urmări la lucru chiar câteva dintre viitoarele posibile componente ale naţionalei de senioare pe care chiar el o antrenează.

Galaţi, nouă echipă

În această pauză competiţională, o altă echipă a dispărut din Liga Naţională, Oţelul Galaţi, însă formaţia de la malul Dunării va fi prezentă la startul noului sezon sub un alt nume. HC Danubius Galaţi va duce mai departe tradiţia handbalului din Moldova, după ce Oţelul a fost doborâtă de numeroasele datorii în special la bugetul de stat şi la propriile jucătoare. Turul Ligii Naţionale se va încheia în 30 ianuarie 2013, în timp ce ultima etapă a sezonului este programată pentru 12 mai.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.