blog-logo

Monica Macovei a făcut presiuni pentru a i se lua un caz unui procuror brașovean

Monica Macovei a făcut presiuni pentru a i se lua un caz unui procuror brașovean

Lucrurile încep să pută în jurul doamnei Monica Macovei

Ingerintele in actul de justitie ale europarlamentatul PDL Monica Macovei se cunosteau, dar nu exista si o proba materiala a acestora. Acum, dovada este data chiar de catre CSM, care in data de 22 mai 2012 a analizat, in plen, rezultatele verificarilor Inspectiei Judiciare ca urmare a cererii unui procuror din Parchetul de pe langa Judecatoria Brasov, Mihai Negulescu, care s-a plans Consiliului ca fostul ministru al Justitiei, Monica Macovei, prin demersurile sale, a incercat sa-i stirbeasca independenta si reputatia profesionala.

Nici mai mult, nici mai putin, vajnica „luptatoare pentru independenta magistratilor”, Monica Macovei, solicitase Procurorului General al Romaniei sa preia un dosar aflat in curs de solutionare la Parchetul de pe langa Judecatoria Brasov pentru a fi instrumentat la PICCJ, ca sa fie solutionat „mai rapid” si „profesionist”. Evident, procurorul care lucra in acest dosar, Mihai Negulescu, a considerat ca aceasta este o ingerinta crasa in activitatea sa independenta si a cerut CSM sa-i apere aceasta independenta.

In urma verificarilor, Inspectia Judiciara a concluzionat ca Ministerul Public nu a dat curs solicitarii europarlamentarului Monica Macovei – pe care nu stim ce a determinat-o sa faca presiuni pentru preluarea dosarului instrumentat de procurorul Negulescu la Brasov și nici despre ce era vorba în respectivul dosar, mentionandu-se ca implicarea in cursul unui dosar a unei persoane care nu are calitate profesionala poate fi considerata ca o „ingerinta in actul de justitie, concretizata Intr-o presiune exercitata asupra procurorului investit cu solutionarea dosarului”.

Alte articole:   ÎN DIRECT Conferința Iubim Brașovul

Plenul CSM, intrunit in 22 mai 2012 pentru a dezbate admiterea cererii de aparare a independentei, impartialitati si reputatiei profesionale a procurorului brasovean a concluzionat ca, in acest caz, presiunea exercitata de Monica Macovei, prin cererea forumulata la PICCJ, desi nu este parte in acest dosar, „constituie o ingerinta in activitatea de urmarire penala, de natura a aduce atingere independentei si impartialitatii procurorului”.

In sedinta din data de 22 mai 2012, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a analizat rezultatele verificarilor efectuate de Serviciul de Inspectie judiciara pentru procurori referitoare la cererea de aparare a independentei, impartialitatii si reputatiei profesionale formulata de domnul procuror Mihai Negulescu, din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Brasov.

Procurorul Negulescu si-a facut datoria, cu celeritate!

Inspectia Judiciara a concluzionat ca „din verificarea actelor de cercetare efectuate in cauza de catre domnul procuror Mihai Negulescu, a rezultat ca acestea au fost realizate cu maxima celeritate, mijloacele procedurale dispuse au fost cele prevazute de Codul de procedura penala, iar actele procesuale au fost motivate corespunzator in fapt si in drept. Cererile partilor au fost analizate cu atentia necesara, procurorul pronuntandu-se asupra acestora, in termenele si in conditiile prevazute de lege. In consecinta, verificarile au relevat faptul ca mentiunile inserate de doamna deputat Monica Macovei in cererea adresata Procurorului General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, prin care se fac aprecieri negative asupra competentei profesionale, impartialitatii si corectitudinii domnului procuror Mihai Negulescu, sunt nejustificate. Este relevanta, in acest sens, si pozitia conducerii Ministerului Public, care nu a dat curs cererii de preluarea a cauzei de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie”.

Alte articole:   Olimpiada de diplome, faza pe Cultură
CSM: Macovei nu avea nicio calitate in dosarul de la Brasov!

Procurorul Negulescu a sesizat, printre altele, ingerinta in activitatea de urmarire penala decurgand din modalitatea in care doamna deputat Monica Macovei s-a adresat conducerii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, de pe pozitia unei persoane care nu are nicio calitate in cauza la care face referire, dar care ocupa o inalta demnitate publica.

Plenul CSM a constatat urmatoarele: „Demersul doamnei deputat Monica Macovei, prin forma de concretizare a acestuia, respectiv cererea adresata conducerii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, prin care solicita preluarea dosarului si efectuarea anumitor acte de urmarire penala in cauza, facand si aprecieri negative in privinta competentei profesionale si corectitudinii procurorului Mihai Negulescu, a fost perceput de acesta drept o ingerinta In activitatea de urmarire penala. Analizand concluziile verificarilor, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a retinut ca cererea adresata Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie de doamna deputat Monica Macovei, in conditiile in care nu era parte in dosarul nr. (…) al Parchetului de pe langa Judecatoria Brasov, aflat In instrumentarea procurorului Mihai Negulescu, prin care se solicita preluarea dosarului de la acesta, efectuarea doar a unor anumite acte de cercetare în cauza, precum si rezervele exprimate cu privire la competenta profesionala, impartialitatea si corectitudinea magistratului, prin aparenta creata, constituie o ingerinta in activitatea de urmarire penala, de natura a aduce atingere independentei si impartialitatii procurorului”.

Alte articole:   Propuneri pentru deschiderea restaurantelor, indiferent de scenariu: Certificat de vaccinare sau test PCR la intrare

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a procedat la „admiterea solicitarii domnului procuror Mihai Negulescu, din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Brasov, de aparare a independentei si impartialitatii ca fiind deplin intemeiata, considerand, totodata, cererea de aparare a reputatiei profesionale ca inadmisibila, pentru că cererea europarlamentarului nu a avut caracter public”.

Și totuși, doamna Macovei își poate permite să terfelească imaginea unui procuror fără să trimită măcar niște scuze publice??? Pe de altă parte, începe să fie clar modul cum a lucrat Monica Macovei ca ministru al Justiției…

Distribuie dacă îți place!
  1. e simplu..a gresit sa plateasca..sa devina stire pe toate agentiile de presa si doamna europarlamentar sa isi prezinte demisia de la parlamentul europei…sa o duca base la el la cotroceni…sa o invete el cum se face cu dosarele..nu preluari nu imixtudine…il face disparut cu procuror cu tot….daca nu il poate obliga..promoveaza-l, avanseaza-l,fa-l general, si sigur iti va fi recunoscator

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate