blog-logo

Doar 14,06% dintre candidaţi au luat BAC-ul de toamnă

Doar 14,06% dintre candidaţi au luat BAC-ul de toamnă

Rezultatele la examenul de Bacalaureat au fost afişate, astăzi, la toate cele şase centre de examen din judeţ.  Doar 329 (14,06%) dintre cei 2.339 candidaţi înscrişi au reuşit  să promoveze examenul de maturitate.

„Fiind o sesiune de lichidare, la care s-au prezentat mulţi dintre absolvenţii care nu promovaseră examenul în sesiunile anterioare, acest procent era unul aşteptat, care se înscrie în rezultatele din ultimii ani obţinute la aceste sesiuni de toamnă ale bacalaureatului. Cifrele din acest an sînt comparabile cu cele din sesiunea de toamnă din 2011, când, au promovat 19,56% din cei 2.469 de candidaţi care au susţinut examenul“, a declarat Valentin Bucur, inspector şcolar la ISJ Braşov, membru în comisia de bacalaureat.

Alte articole:   Cutremur de 3,5 grade în Vrancea, vineri seara

Dintre cei 329 de candidaţi care au reuşit să ia bacalaureatul, 228 au terminat liceul în această vară. 85% dintre cei promovaţi au obţinut medii situate între 6 şi 7, doar 37 de candidaţi reuşind să ia bacalaureatul cu medii peste 7, alţi 5 candidaţi reuşind să ia bacalaureatul cu medii de peste 8.00.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate