blog-logo

Brașovul sărbătorește 25 de ani de la revolta stegarilor

Brașovul sărbătorește 25 de ani de la revolta stegarilor

Împlinirea a 25 de ani de la revolta anticomunistă a muncitorilor de la uzina de autocamioane din 15 noiembrie 1987 va fi marcată de o serie de manifestări care încep la Braşov pe 15 septembrie, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele Asociaţie „15 Noiembrie 1987 Braşov“, Florin Postolachi.

„Ne gândim să creăm un eveniment atât pentru Braşov, cât şi pentru întreaga ţară şi de aceea am gândit o serie de manifestări diverse. În Piaţa Sfatului vom deschide pe 15 septembrie o expoziţie de fotografie care să cuprindă cronologia evenimentelor din timpul revoltei din 15 noiembrie, dar şi fotografii de la revolta minerilor de la Motru din 1970 şi a minerilor din Valea Jiului din 1977. De asemenea, vor fi expuse fotografii ale mişcărilor de la Budapesta din 1956, Primăverii de la Praga şi ale Sindicatului Solidaritatea din Polonia. Să fie ca un muzeu în aer liber unde vor fi expuse peste 200 de fotografii, care va rămâne deschis până pe 15 noiembrie“, a spus preşedintele Asociaţiei.

Alte articole:   Ionuţ Sorin Banciu, numit în funcţia de secretar de stat la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor

Odată cu începerea anului şcolar, Asociaţia „15 Noiembrie 1987“ va derula un proiect dedicat exclusiv elevilor, prin care ei să se documenteze cu privire la elementele de viaţă cotidiană specifice perioadei comuniste, pe care să le prezinte ulterior în cadrul unui concurs de lucrări grafice şi eseuri. Pentru acest proiect vor avea loc întâlniri şi conferinţe cu elevii.

Asociaţia „15 Noiembrie 1987“ a făcut demersuri la Banca Naţională pentru realizarea unei monede comemorative şi la Poşta Română pentru tipărirea unei mărci poştale universale.

În ziua de 15 noiembrie va avea loc o conferinţă pe tema rezistenţei anticomuniste, urmată de dezbateri istorice şi de proiecţia filmului german „Vieţile altora“ care prezintă viaţa unui cuplu din Berlin în perioada anilor ’80.

Manifestările dedicate împlinirii a 25 de ani de la revolta anticomunistă a muncitorilor braşoveni mai cuprind „Crosul 15 Noiembrie – ediţia a -XXIII-a“, pe 17 noiembrie şi un meci demonstrativ dintre echipa 15 Noiembrie 1987 şi foşti fotbalişti cum ar fi Gheorghe Hagi, Miodrag Belodedici, Dănuţ Lupu şi alţii. 

Costurile estimate pentru organizarea manifestărilor ajung la 50.000 de euro, a mai spus preşedintele Asociaţiei 15 Noiembrie 1987 Braşov, citat de Agerpres.

Distribuie dacă îți place!
  1. […] http://newsbv.ro/2012/brasovul-sarbatoreste-25-ani-revolta-stegarilor/ This entry was posted in Stiri Locale Brasov and tagged 1235.ro, aeroport brasov, aeroportul brasov, anunturi brasov, articole brasov, Articole din ziarele, bloguri brasov, blogurile si revistele din Brasov, gazeta brasovului, jurnal 1235, liceul saguna, reviste brasov, stiri brasov, stiri locale, stiri locale brasov, Stiri Locale Brasov | Tagged 1235, stiri video brasov, wiki brasov, wikibrasov.wordpress.com, ziare anunturi brasov, ziare brasov, ziare online brasov by montecarlomonaco. Bookmark the permalink. Cancel Reply […]

    Reply
  2. […] Cei care l-au susținut încă așteaptă scuze. Există voci care spun, însă, că actuala poziție adoptată de Postolachi vizează obținerea de fonduri de la Guvernul Ponta pentru organizarea evenimentelor dedicate împlinii a 25 de ani de la revolta stegarilor. […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate