blog-logo

Se reînfiinţează posturile de poliţie comunale

Se reînfiinţează posturile de poliţie comunale

Foto: codlea-info.ro

Ministrul de Interne, Mircea Duşa, a anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă, reînfiinţarea Poliţiei Rurale, de la 1 septembrie.

Printr-un ordin al ministrului va fi reînfiinţată Poliţia Rurală de la 1 septembrie, asta după ce s-a înregistrat o creştere a infracţionalităţii cu peste 6%, a anunţat Duşa într-o conferinţă de presă.

„Am realizat o negociere în premieră şi am reuşit ca pentru administraţia locală să facem o rectificare pozitivă. În momentul de faţă am reuşit să alocăm sume încât să asigurăm funcţionarea corespunzătoare“, a precizat ministrul.

La Braşov, posturile de poliţie au fost desfiinţate cu data de 19 septembrie 2011, iar în locul lor funcţionează şase secţii de poliţie rurală şi trei secţii de poliţie independente. Fostele posturi de poliţie nu au fost abandonate. Acolo îşi desfăşoară activitatea câte un poliţist de proximitate.

Prin implementarea noului concept, după cum visa fostul Guvern Boc,  trebuia să se reducă rata infracţionalităţii, care anul trecut a întregistrat  o creştere cu 30% în judeţul Braşov. Din păcate, după cum arată statisitcile, efectul a fost invers…

Cele şase secţii de poliţie rurală au fost înfiinţate la Voila, Şercaia, Hoghiz, Prejmer, Feldioara şi Zărneşti. Fiecare unitate are în jur de 28 de lucrători, la care se adaugă şi câte trei-patru ofiţeri. Fiecarea secţie de poliţie are în dotare câte şapte autoturisme, cu care poliţiştii  patrulau în zonele arondate, 24 din 24 de ore.

Alte articole:   Ce bocanci purtăm în iarna lui 2020-2021 ca să fim mereu în trend?

 

 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.