blog-logo

Braşovul va fi primul oraş din ţară cu iluminat public inteligent

Braşovul va fi primul oraş din ţară cu iluminat public inteligent

Braşovul a obţinut o finanţare europeană de peste 10 milioane de lei pentru modernizarea sistemului de iluminat public care se va face prin realizarea unei soluţii integrate care să asigure telegestiunea, supravegherea, monitorizarea şi interacţiunea cu zonele şi situaţiile cu risc ridicat de producere a fenomenelor infracţionale.

Astfel Braşovul va deveni primul oraş din ţară cu un sistem de „iluminat public inteligent”. Soluţia tehnică prevede ca modulele de telegestiune să se monteze în partea inferioară a stâlpilor de iluminat stradal, având rolul de a porni iluminatul la un singur stâlp sau la mai mulţi, în funcţie de necesităţi, sau de a diminua fluxul luminos.

Totodată, va exista posibilitatea de a detecta echipamentele care nu funcţionează sau funcţionează defectuos. Deocamdată, sistemul a fost pus în aplicare doar în câteva zone din oraş. Sistemul permite reglarea intensităţii luminoase în funcţie de traficul rutier sau pietonal dintr-o zonă, dar şi oprirea sistemelor de iluminat arhitectural în orele fără trafic, precizează Radio Mureș.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Se întrerupe curentul electric în Brașov, Săcele și Tărlungeni
  1. Vai de mine! Domnule Sebastian Dan, știți că în imagine este Piața Mare din Sibiu, nu? De la stânga la dreapta, vedem Biserica Romano-Catolică (pe lângă care se face legătura cu Piața Mică – în capătul celălalt, pe lângă primărie), Casa Parohială R-C, Turnul Sfatului (cu ceasul luminat), precum și șirul caselor din estul pieței, dintre străzile Avram Iancu și general Magheru. Mi-am uitat odată o jachetă pe una din băncile din dreapta imaginii.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate