blog-logo

Ioan Ghişe va propune un proiect prin care să se constate că preşedintele Traian Băsescu a fost demis de popor

Ioan Ghişe va propune un proiect prin care să se constate că preşedintele Traian Băsescu a fost demis de popor

Senatorul PNL Ioan Ghişe va propune, luni, în plenul reunit al celor două Camere, un proiect de hotărâre a Parlamentului prin care să se ia act de deciziile BEC şi CCR şi să se constate că preşedintele Traian Băsescu a fost demis de popor la referendum prin votul a peste 7,4 milioane de români.
„Această hotărâre vizează aplicarea articolului 10 din Legea referendumului în continuarea obligaţiei ce revine Parlamentului conform articolului 3 din Hotărârea 34 a Parlamentului, din 6 iulie, prin care Legislativul urmează să decidă procedura de urmat. Procedura de urmat este că prin decizia ei, CCR în loc să se pronunţe în privinţa constituţionalităţii procedurilor privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, s-a pronunţat asupra legalităţii referendumului, ori Curtea nu este competentă să facă aşa ceva“, a declarat, sâmbătă, pentru Agerpres, Ioan Ghişe.
El a explicat că CCR a dat o „hotărâre în constatare“ care vine în contradicţie cu decizia BEC, care a stabilit că referendumul s-a desfăşurat legal. „Hotărârile în constatare nu sunt executorii“, a subliniat Ghişe.
Liberalul a precizat că CCR trebuia să vegheze la respectarea procedurilor pentru organizarea referendumului şi că înainte de acest scrutin ar fi trebui să se pronunţe în cazul în care existau cazuri de neconstituţionalitate în cazul unor articole din lege.

„Referendumul este un moment al exercitării suveranităţii poporului. Nu pot şase oameni şi dacă sunt ei judecători de la mama Leone sau de la Curtea Constituţională să exercite suveranitatea în nume propriu, stabilesc ei că ce a votat poporul suveran nu este valabil, ei neavând competenţă decât pentru constituţionalitate, nu pentru legalitate. (…) Ce au făcut judecătorii este ceea ce se numeşte abuz de drept, adică au hotărât ceea ce ei nu au competenţă să hotărască. Ei hotărăsc în decizia Curţii cine pleacă, cine vine. Cine eşti tu în statul român – Constituţie republicană – să hotărăşti cine pleacă, cine vine?’, a spus senatorul PNL.

El a susţinut că prin decizia adoptată referitoare la referendumul privind demiterea preşedintelui Traian Băsescu, judecătorii au comis mai multe infracţiuni, indicând uzurparea de calităţi oficiale, pronunţându-se pe chestiuni de legalitate în locul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, uzurparea suveranităţii poporului.
Ghişe a precizat că a înaintat proiectul spre consultare conducerii PNL şi parlamentarilor liberali şi că aşteaptă o decizie în acest caz. „Indiferent dacă îl susţin sau nu, eu îl depun luni la Parlament“, a subliniat senatorul PNL.
Proiectul de hotărâre propus de Ghişe şi remis Agerpres prevede că Parlamentul a luat act de hotărârile BEC şi CCR, constată că sunt îndeplinite prevederile articolul 10 din legea 3/2000 a referendumului şi că preşedintele României a fost demis de către popor. De asemenea, proiectul prevede că legislativul constată că funcţia de preşedinte al României este vacantă, iar în termen de 90 de zile Guvernul va organiza alegeri pentru această funcţie.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Întreruperi de gaz în Brașov și în Făgăraș
 1. …foarte tare Ghise asta… maine poimaine depune el un proiect de lege prin care sa se constate ca Brasovul e port la Marea Egee. La ikebane de aste este meshter mare Ghise.:-)

  Reply
 2. tare faza don ghise…si naivi care cred povesti din astea..la deciaia curtii constitutionale, zice constitutia, nu e cale de atac. punct.in rest…intrat la naftalina ghise, cel care facea lista de mincinosi si cerea cenzura presei, intrand in con de umbra a zis..hai sa dau ceva din putul gandirii..si sa fasiit cu vrajeala asta..coane ghise..intre doua contracte de consultanta…citeste bre constitutia…ca e mai scurta decat angajamentul tau de fost pedagog cu securitatea..

  Reply
 3. […] Ioan Ghişe va propune un proiect prin care să se constate că preşedintele Traian Băsescu a fost… […]

  Reply
 4. Se aniverseaza aproape 20 de ani de cand acest domn freaca menta prin tot felul de posturi platite din bani publici, iar rezultatele muncii sale sunt doar explicatii ale neputintei si istericale de Balaceanca. Multa gargara si apa batuta in piua pe la televizor, in paralel cu locuri fruntase in topul chiulangiilor din parlament, la fel ca si seful lui, somnorosul Cacarau. Daca ar fi nevoit sa isi caute un loc de munca adevarat ar muri de foame, nimeni sanatos la cap nu ar angaja asa un gargaragiu puturos si chiulangiu. Un singur talent ii poate fi recunoscut: ne poate vorbi zile intregi despre cat de mult munceste dansul fara sa faca nimic concret si util comunitatii. Singura lege pe care o poate propune Ghise este legea miserupismului, la care se poate declara profesor si poate sustine si doctorat, pe varianta ponta.

  Reply
 5. Libianu' turnat 27 august 2012, 9:25 AM

  Trebe sa dovedeasca si asta la partid ca mai merita pus pe listele din decembrie… Doar are rate de platit, saracu.

  Reply
 6. Orice s-ar zice, proiectele lui Ghişe nu-s tocmai aberaţii juridice şi nici logice. (Nici nu cred că-i aparţin). Eu i-aş sfătui pe cei ce critică, întâi să le citească. În comparaţie cu siluirea Constituţiei de către însăşi CCR şi în raport cu delirul fanatic şi isteroid al beţivei ăleia de M. Macovei, expunerea de motive a lui Ghişe pare chiar un monument de bun simţ.

  Reply
  • … pe bune, tu acum glumesti, nu?
   Da-ne te rog un exemplu de propunere facuta de mashterul Ghise (care acum protesteaza singur in jurul Palatului Cotroceni-penibil !) care contine idei de bun simt, bine argumentate si care au un impact real in viata politica si economica a Romaniei. Parerea mea este ca omu’ (care are si el un numar important de absente de la lucrarile Parlamentului) face doar gargara, se plimba prin studiourile de televiziune si acum vrea sa „se scoata” pe ultima suta … cum spuneam, iti dai seama ce-ar insemna ptr omul asta sa nu mai prinda listele si sa fie nevoit sa se intoarca la munca ?

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate