blog-logo

Avem taxe de parcare piperate, însă banii colectaţi se evaporă, fără a se mai face şi investiţii

Avem taxe de parcare piperate, însă banii colectaţi se evaporă, fără a se mai face şi investiţii

Dacă în centrul Sibiului, cu 1,5 lei îţi poţi lăsa maşina în parcare o zi întreagă, la poalele Tâmpei, cu aceşti bani nu poţi decât o singură oră. Preţurile sunt şi mai piperate în parcările private din zona centrală a Braşovului, unde taxa este dublă, însă, din cauza numărului insuficient de locuri din parcările publice, mulţi braşoveni, dar şi turişti, sunt nevoiţi să apeleze şi la această soluţie de compromis.

În medie, un abonament de parcare ajunge la 90 de lei pe lună, „formular” după care se calculează costul acestuia fiind de două ori tariful pe zi înmulțit cu câte zile are luna.

Majorare de 50%, acum trei ani

În ciuda tarifelor mari, investiţiile în parcări au fost aproape egale cu zero. Nici Primăria şi nici firma cu care s-a asociat pentru prestarea acestui serviciu nu a investit vreun leu în sistemul de taxare. Parcometrele montate acum câţiva ani buni sunt depăşite, iar braşovenii, dar mai ales turiştii care vin în Braşov, trebuie să se scotocească bine prin buzunare pentru a găsi monedele necesare achitării tarifului de staţionare.

Singura alternativă este să dea o tură pe la magazine pentru a schimba banii. Totuşi, cei care au noroc îl găsesc pe taxator, care dă şi rest, desigur, numai dacă are şi el mărunt… Consilierii locali ai Partidului Poporului – Dan Diaconescu vor solicita municipalităţii contractul prin care s-a concesionat spre administrare acest serviciu, pentru a-l analiza cu atenţie şi a descoperi eventualele „dedesubturi”.

„Vom iniţia discuţii privind modificarea acestui contract, astfel ca să diminuăm tarifele percepute, sau chiar anularea acestuia, dacă se vor constata nereguli”, a precizat Ovidiu Fodor, preşedintele organizaţiei municipale a PP-DD.
Ultima majorare a tarifelor de parcare în Braşov a fost făcută în aprilie 2009, până atunci preţul pentru o oră de parcare fiind de un leu.

Distribuie dacă îți place!
 1. De ce ai pus virgula aici: „municipalităţii, contractul”? Ai mai scapat vreo cateva chestii demne de PP-DD cum e intreaga formulare a propozitiei:
  „Vom iniţia discuţii privind modificarea acestui contract, astfel ca să diminuăm tarifele percepute, sau chiar anularea sa, dacă se vor constata nereguli.”

  Reply
 2. Contractul incheiat intre Municipiul Brasov si P& P a fost votat pe vremea cand P.S.D.ul avea majoritatea in Consiliul Local.
  Intrebati – i ce spaga au luat pentru a aproba cel mai dezastruos contract din istoria lumii civilizate.
  P&P au primit dreptul de a expoata absolut toate strazile din Brasov pe masura de Municipiul astfalteaza, marcheaza parcarile! Singura treaba a P&P este sa puna aparate de taxat si sa colecteze banii; nu tu astfaltari, reparatii, marcaje, curatenia. Cei care au aprobat acest contract trebuie sa plateasca si sa raspunda in penal. La fel Prefectul in functie la data respectiva.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate