Protest la Poşta Braşov

Protest la Poşta Braşov

Câteva zeci de persoane, angajaţi ai Poştei din Braşov, au protestat luni, în curtea interioară a instituţiei începând cu ora 10.00 timp de o jumătate de oră, nemulţumiţi de măsurile care se preconizează a fi luate de conducerea Companiei Naţionale Poşta Română începând cu 1 ianuarie 2013.
Liderul de sindicat al filialei judeţene Braşov a Companiei Naţionale Poşta Română, Ştefania Butunoiu, a declarat, pentru Agerpres, că este vorba de reducerea cu 50% a normei de lucru în mediu rural, reducerea cu 50% a normei de lucru pentru aproximativ 2.000 de salariaţi în lunile septembrie şi octombrie 2012, disponibilizarea a 20% din numărul de salariaţi începând cu 1 octombrie 2012, aproximativ 6300 de salariaţi la nivel naţional, reducerea cu 50% a tichetelor de masă, neaprovizionarea locurilor de muncă cu materiale consumabile strict necesare desfăşurării procesului de lucru, impunerea a 2 zile libere neplătite pentru toţi salariaţii începând cu 1 septembrie 2012, faptul că de trei ani, CN Poşta Română se află în continuu proces de organizare şi reorganizare cu singurul efect de instabilitate şi pierdere de segmente de piaţă.
„Deocamdată nu ştim câte persoane vor fi disponibilizate dintre cei 2000 de angajaţi ai Poştei din judeţul Braşov. Nici criteriile pentru disponibilizare nu se cunosc. Ceea ce ştim este că cei mai mulţi salariaţi vor fi disponibilizaţi de la 1 ianuarie 2013“, a spus liderul de sindicat.
Revendicările salariaţilor au fost înmânate prefectului Mihai Mohaci care a spus că va avea o discuţie cu ministrul Comunicaţiilor, Dan Nica şi cu conducerea Companiei Naţionale Poşta Română.
„Fiecare loc de muncă trebuie păstrat. Trebuie căutate soluţii pentru păstrarea locurilor de muncă, nu pentru desfiinţarea lor. O să vorbesc cu conducerea companiei de la Bucureşti să vedem concret despre ce este vorba“, a declarat prefectul.
Ştefania Butunoiu a precizat că următoarea acţiune de protest va fi în 11 septembrie, când se va organiza un miting de amploare la Bucureşti.

Alte articole:   Accident pe DN1 A. Traficul se desfășoară pe o bandă de circulație
Distribuie dacă îți place!
Loading...
 1. Toti postasi cu care am avut eu treaba (la ghisee) de la mine si de la copii mei pot sa zboare !!! Poate stand pe tusa mai cugeteaza si ei la modul cum se cuvine sa te porti cu un client !

  Reply
 2. Florine, in parte o fi asa, dar nu generaliza.

  Pe de alta parte, sefii Postei, numiti pe criterii politice au falimentat aceasta companie cu bani multi.

  In ciuda faptului ca a venit la putere „cel mai cinstit si uman guvern” al tuturor timpurilor, netrebnicii astia, in loc sa-i aresteze pe cei vinovati (in majoriate pedelisti, sa recunoastem) si sa recupereze cumva de la ei prejudiciul, se razbuna pe cei nevinovati, pe cei cu salarii de 1000-1200 de lei, muritori de foame din cauza nesimtirii si incapacitatii guvernului USL, care duce tara de rapa in pas de defilare.
  Deci, nenorocitii astia au salariile taiate de 2 ani, astia vor avea salariile diminuate in continuare si vor fii concediati cu miile.
  Cu toate cu mincinosul USL nu asta le-a promis si promite zilnic alegatorilor.
  Oricum, pina in decembrie e mult, si e f. probabil sa nu mai obtina un asemenea procent rasunator la parlamentare. Dupa cum „guverneaza”, ar merita asta pe deplin.
  Tara lui Papura Voda… tiganie si hotie balcanica permanenta…

  Reply
 3. […] http://newsbv.ro/2012/protest-la-posta-brasov/ This entry was posted in Stiri Brasov and tagged 1235.ro, aeroport brasov, aeroportul brasov, anunturi brasov, articole brasov, Articole din ziarele, bloguri brasov, blogurile si revistele din Brasov, gazeta brasovului, jurnal 1235, liceul saguna, reviste brasov, stiri brasov, stiri locale, stiri locale brasov, Stiri Locale Brasov | Tagged 1235, stiri video brasov, wiki brasov, wikibrasov.wordpress.com, ziare anunturi brasov, ziare brasov, ziare online brasov by montecarlomonaco. Bookmark the permalink. Cancel Reply […]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.