blog-logo

Doar 20% dintre şcolile braşovene sunt pregătite pentru clasa „0“

Doar 20% dintre şcolile braşovene sunt pregătite pentru clasa „0“

Controale în unitățile de învățământ brașovene, unde din aceasta toamnă ar trebui sa funcționeze clase pregătitoare. Deşi se apropie începutul de an şcolar, doar 20 la sută dintre şcoli se află în grafic cu această grupă, la nivelul judeţului Braşov.

Aproximativ 3.800 de copii ar trebui să intre, în aceasăt toamnă, la clasa „0“, dar este incertă, la această dată, dacă vor avea unde să meargă. Dintre cele peste 200 de clase pregătitoare, câte ar trebui înfiinţate la nivelul judeţului Braşov, doar 20% au fost amenajate. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov au dispus astăzi un control în toate unităţile şcolare, pentru a vedea stadiul lucrările şi pentru găsirea unor soluţii acolo unde acest clase nu mai pot fi înfiinţate.

Alte articole:   Tânăr drogat la volan, în Râșnov

Directorii şcolilor spun că întârzierile au survenit fie din cauză că lucrrile de renovare şi amenajare sunt destul de ample şi de durat, fie pentru că respectivele spaţii au fost blocate, fiind folosite pentru examenele desfăşurate în această vară.

Primăria Braşov a decis să efectueze lucrări de renovare şi de igienizare cu precădere în acele unităţi de învăţământ unde vor fi organizate clase zero. „Lucrările sunt în curs de desfăşurare şi vom amenaja sălile la timp, astfel ca până în septembrie să fie totul gata şi anul şcolar să înceapă în condiţii bune”, a explicat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.

Alte articole:   Bonusurile oferite de cazinourile din Romania

Dotarea sălilor de clasă, cu mobilier adecvat vârstei şi activităţilor pe care le vor desfăşura micuţii va fi făcută de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov, sau direct de către şcoli, însă, acest lucru se va întâmpla abia după ce muncitorii vor termina lucrările.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.