blog-logo

Zeci de turişti cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară la Sâmbăta e Sus

Zeci de turişti cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară la Sâmbăta e Sus

11.08.2012 Autoritățile au impus suspendarea activităţii pe o perioadă nedeterminată, după cum ni s-a comunicat din partea instituţiei, „până ce patronatul va face dezinfecţie în imobil, accentuând în spaţiile în care sunt manevrate alimentele. Totodată, personalul va trebui să-şi refacă toate testele sanitare pentru stafilococi”.
Aşadar, de la bucătar la ospătar şi personal de serviciu, angajaţii din tura în care s-a produs incidentul vor trebui să-şi facă analizele medicale specifice. În urma rezultatelor, ei vor fi triaţi, primind permisiunea de a-şi relua activitatea.
Analizele microbiologice efectuate în laboratoarele DSVSA, după ce s-au recoltat probe din toate mâncărurile servite în zilele de 7 şi 8 august, nu au evidenţiat mâncare alterată, aşa cum au presupus turiştii, ci infectarea ei cu stafilococi, transmisibili prin persoanele purtătoare.

Alte articole:   Dragobetele, fiul Babei Dochia, sărută fetele – Legende, tradiții și obiceiuri în această zi

9.08.2012  Numele de „Miruna“ are la baza, dupa unele interpretari, substantivul „myron“, un ulei extras din plante parfumate, care are sensul de „balsam“, „mirodenie“. Din punct de vedere creştin este vorba despre „untdelemnul sfintit“, mirul folosit la Botez. În slavă, mir înseamna pace, de unde Miruna semnifica „cea aducatoare de pace”, „pacifista“.

Nu de asta au avut parte turiştii de la Pensiunea Miruna din Sâmbăta de Sus. Mai mulţi copii şi adulţi au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce toată noaptea au acuzat dureri abdominale şi greţuri.

Mai multe ambulanţe au ajuns la Sâmbăta de Sus pentru a le acorda primele îngrijiri pacienţilor, iar patru dintre ei au fost transportaţi la spital. La pensiune au ajuns şi inspectorii sanitar- veterinari, dar şi oamenii legii pentru a face o anchetă în acest caz, a dezvăluit Bună Ziua Făgăraş.

Alte articole:   Crearea unui sistem de management integrat al deșeurilor, unul dintre cele mai importante obiective ale ISO Mediu Brașov

Cinci echipaje de salvare au ajuns ieri  dimineaţă la pensiunea Miruna de la Sâmbăta de Sus după ce 17 persoane, cazate aici au acuzat simptome de toxiinfecţie alimentară. Este vorba de copii din Bucureşti care făceau parte dintr-un grup de 23, aflaţi în tabără şi de adulţi, tot din Bucureşti, aflaţi aici la un curs de specializare. Se pare că încă de ieri în jur de 20 de persoane s-au simţit rău şi au acuzat dureri abdominale, vărsături şi febră.
În total, echipajele Ambulanţei şi ale SMURD au consultat 17 persoane iar 2 copii şi 2 adulţi au avut nevoie de internare pentru investigaţii amănunţite.

Alte articole:   Francul elvețian a pierdut 8 bani în două luni

Atît Direcţia de Sănătate Publică Braşov, cît şi Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Braşov au declanşat anchete pentru a afla ce a generat starea de rău a celor 15 persoane. „Colegii m-au informat despre acest eveniment şi mi-au spus că au ridicat probe ale produselor alimentare găsite la pensiune. Acum trebuie să aşteptăm rezultatul analizelor care se vor face“, a spus directorul DSVSA, Dorin Enache. Primele rezultatele sunt aşteptate în termen de trei zile, urmând ca un rezultat final să fie comunicat la cel târziu la finele săptămânii viitoare.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate