Scrisoarea cititorului: Salvăm fațada Colegiului Dr. Ioan Meșotă?

Scrisoarea cititorului: Salvăm fațada Colegiului Dr. Ioan Meșotă?

„D-le Dan, am fost contactat de directorul Liceului Meșota. Primaria a aprobat izolarea termica a cladirii. Problema este ca aceasta cladire are o fatada decorata cu caramida aparenta care ii da unicitate , iar liceul este un simbol pentru invatamantul brasovean care ar trebui pastrat. Legea nu obliga izolarea cladirilor publice . Eu nu sunt impotriva izolarii termice, insa propun o solutie eficienta, moderna, care se practica in mod curent in Cehoslovacia si de curând si la noi- prin realizarea izolatiei termice la interior cu AKTIF TERM.

Sunt si alte rezolvari care nu afecteaza aceasta fatada . Am luat legatura cu proiectantul (nu inteleg cum asemena arhitecti neinformati sunt preferati de primarie !!!). Acesta este de acord cu schimbarea solutiei dar nu este de acord dir. de inv. Am incercat sa iau legatura cu Primaria, dar am fost amanat pentru luni. Problema este de interes public. Colegii ma sfatuiesc s-o las balta ca nu se rezolva nimic- inclusiv d-nul arh. Taric. Eu totusi cred ca este cineva si in Brasov care doreste sa mentina, sa previna degradarea lucrurilor bune“.

Corneliu Zota

Nu suntem specialiști în izolări termice, dar considerăm că este de bun simț ca repectivele lucrări să fie făcute la interior. Care este soluția tehnică, lăsăm în seama specialiștilor, nu facem lobby pentru vreuna dintre tehnici.

Alte articole:   1.216 persoane infectate cu coronavirus au decedat. La Brașov bilanțul a ajuns la 49
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...
 1. Nu cred ca este buna izolarea de interior din mai multe motive:
  1. In cazul de fata, toata lumea stie ca liceeni sunt agitati si nu se pot abtine din a strica peretii si a-i zgaria.
  2. Este mult mai probabil sa se declanseze un incendiu in interior (copiii mai aduc brichete, surse de foc sau scurtcircuite) iar acea izolatie este mult mai expusa unui foc deschis si este pericol mai mare de propagare. Intr-adevar, si in exterior este acelasi lucru, dar macar peretii impiedica intrarea focului in interiorul cladirii iar munca pompierilor ar fi mult mai usoara.
  3. Din punct de vedere estetic, o evetuala izolare pe exterior ar conferi cladirii un aspect mult mai modern si mai atragator decat actuala infatisare care, trebuie sa recunoastem, este o reminiscenta a epocii comunismului.
  4. Termopanele nu prea se potrivesc estetic cu acea caramida aparenta.
  5. Mai bine s-ar cheltui ceva bani pentru mansardarea cladirii si astfel s-ar mai crea spatii pentru studiu, eventuale laboratoare, camarute, s-ar gasi destinatie acelor spatii, nu e problema.

  Reply
 2. Izolarea propusa este incombustibila. Este un amestec din microbile din sticla care au o capacitate de izolare termica extraordinara.
  Nu sustin aceasta solutie tehgnic insa comparativ cu ce facem acum este o mare greseala.
  Cred ca fostii ME3SOTISTI ar trebui sa se mobilizeze deoarece le va fi mutilata cladirea care i-a pregatit pentru viata.
  Asta numai daca le pasa…

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.