A murit pianista Mihaela Ursuleasa !!!!!!!!!

A murit pianista Mihaela Ursuleasa !!!!!!!!!

23.30 Solista a fost găsită moarta într-o cameră de hotel din Viena, cu o hemoragie, au declarat surse din lumea muzicală pentru Realitatea. 

Mihaela a fost un talent precoce, care obişnuia încă de la doi ani să se cuibărească sub pian atunci când părinţii săi repetau, îşi amintea ea în 2006. La 5 ani a început să cânte la pian, cerându-i ajutorul tatălui său pentru a descifra un cântecel, „Păpuşa bolnavă”, de Ceaikovski. La 12 ani era studentă la Conservatorul din Viena, pe care l-a absolvit Magna cum Laudae.

Stabilită la Viena, în timpul unui concert l-a cunoscut pe violoncelistul de origine română Rodin Moldovan. Cei doi au devenit părinţii unei fetiţe, Ştefania.

Alte articole:   Situația podurilor propuse pentru reabilitare de Consiliul Județean Brașov

22.30 Iată care este anunțul publicat pe Facebook! Mihaela Ursuleasa (1978-2012). Anuntul a fost dat initial pe Facebook de catre Paavo Jarvi, un artist care colabora cu pianista romanca, iar apoi a fost preluat de catre presa internationala.

„Paavo Järvi just announced her death. She was supposed to play on August 1st, with the National Youth Orchestra of Romania under Cristian Mandeal and Saturday 4th, with same orchestra, in Berlin at the Young Euro Classic Festival. Meanwhile, the Romanian Orchestra announced that she cancelled the concerts for the reasons of health… RIP“.

„ Her agent, Andreea Butucariu, has informed us that Mihaela was found dead today in her Vienna apartment. A full statement will be issued in the morning. The family requests that its privacy is respected“, scrie artsjournal.com.

Alte articole:   Trafic restricționat pe DN1, la intrarea în Făgăraș dinspre Sibiu, din 10 august

Născută la Braşov, în 1978. Mihaela Ursuleasa a studiat opt ani la Conservatorul din Viena, unde a studiat cu profesorul Heinz Medjimorec, şi a obţinut de-a lungul timpului numeroase premii.

Artista a avut şansa, la vârsta de 13 ani, de a fi ascultată de celebrul dirijor Claudio Abbado, care i-a oferit posibilitatea să-şi construiască întreaga pregătire muzicală, printr-o bursă de studii la Viena, asta după ce a câştigat locul al doilea la un concurs de pian în Senigallia.

Artista urma să concerteze, ieri, la Bucureşti şi sâmbătă, la Berlin. Fiică de lăutar, Mihaela Ursuleasa a fost atrasă din copilărie de muzica clasică. În 1995 câştiga prestigiosul premiu Clara Haskil, urmând apoi o carieră internaţională de succes.

Alte articole:   Alexandru Rafila: România este unul din statele în care urmează să se facă studii clinice pentru vaccinuri

Mihaela Ursuleasa a cântat pe unele dintre cele mai exclusiviste scene din lume, precum Concertgebouw (Amsterdam), Konzerthaus (Viena), Tonhalle (Zürich) sau Carnegie Hall (New York).
În 2010, albumul ei de debut „Piano & Forte” a primit premiul ECHO Klassik la categoria „Înregistrarea solo a anului”. Al doilea său album „Rapsodia Română” a fost scos anul trecut, în martie.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...
 1. […] brasovmihaela ursuleasapianist brasovprofesor brasovstela dragulinstiri brasov Moartea pianistei Mihaela Ursuleasa, din Brașov, readuce pe prima pagină suferințele acesteia. Singurul lucru care ar i-a intunecat sufletul ani […]

  Reply
 2. Dumnezeu sa o odihneasca in pace… am fost colega cu ea de gradinita …

  Reply
 3. […] Taguri brasovcondoleante brasovmihaela ursuleasastiri brasovvictor ponta Primul-ministru Victor Ponta a transmis un mesaj de condoleante familiei Mihaelei Ursuleasa, exprimandu-si profundul regret pentru trecerea in nefiinta a artistei. […]

  Reply
 4. […] Pianista Mihaela Ursuleasa murit, la 2 august, la vârsta de 33 de ani, în apartamentul său din Viena în urma unei comoţii cerebrale. […]

  Reply
 5. […] Ursuleasa, Rodin Moldovan, un violoncelist obscur, încearcă să-și facă imagine pe seama artistei, care a murit în camera ei de hotel în luna august. Fără să-l întrebe nimeni de sănătate, individul s-a apucat să „dezvăluie“ că pianista […]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate